Home » Textures – Luxor (Arnhem) 23/04/2017

Textures – Luxor (Arnhem) 23/04/2017

door Patrick Spruytenburg
185 views 3 minuten leestijd

Het uit ons eigen land komende Textures heeft eigenlijk geen verdere introductie nodig. Met vijf zeer sterke releases heeft deze progressieve metalband van het extremere soort toch best wel aanzienelijke namen zoals bijvoorbeeld Periphery, Monuments en Tesseract uit de Djent stroming weten te beïnvloeden en daar mogen we eigenlijk best wel een beetje trots op zijn.
In november 2016 kondige Textures de Within the Horizon tour aan waarin de band al uitlegde dat ze voor deze tour niet in de grotere steden van het land zouden gaan spelen maar meer in de minder voor de hand liggende steden die je meer in het Noorden, Oosten en Zuiden van ons land vindt. Wat Textures betreft hadden ze de fans uit die gebieden en steden een beetje in kou laten staan en werd het tijd de band naar de fans toe zouden gaan in plaats van andersom. Een erg mooi concept!
Rockportaal maakte in deze tour de keuze om naar wat we misschien wel één van de mooiste poptempels van Nederland mogen noemen het Arnhemse Luxor te reizen. Een zaal dat niet per sé geschikt voor de zwaardere genres zou zijn maar van die ‘handicap’was echt geen spoort te bekennen omdat de twee meegekomen support acts en met name Textures voorzien waren van een prima geluid.
Voor de twee supports acts zijn het Nederlandse Extremities en het uit Engeland afkomstige Exist Immortal meegekomen. Beiden passen goed in het straatje van Textures en wisten ook een prima performance neer te zetten. Waar Exist Immortal een extremere kant liet horen ging Extremities ondanks de naam zou vermoeden voor een minder extreme aanpak met rustige ambient momenten voorzien van dromerige gitaarsolo’s in tegenstelling tot het fretracewerk wat de meeste bands uit het genre laten horen.
Uiteindelijk is het tijd voor Textures en krijgen we eigenlijk precies wat we verwachten. Een strakke show met uiteraard tracks van hun laatste plaat Phenotype maar natuurlijk ook de klassiekers zoals Awake waarin luidkeels in mee werd gezongen, het beukende Transgression en uiteraard mocht de circlepit in Stream of Consciousness niet ontbreken. De band heeft komt erg ontspannen en enthousiast over en hebben de heren hebben duidelijk plezier gedurende hun hele optreden. Daarbij is er tijdens het spelen veel interactie met het publiek. Uiteraard krijgt dit ook responce en wordt er met regelmatig meegezogen, gebrult, gedanst en zijn er een handvol mensen die het iniatief nemen een moshpit te bouwen. Als afsluiter worden we wederom met een klassieker getracteerd in de vorm van Laments of an Icarus en neemt de band vervolgens even de tijd om het publiek te bedanken. We gingen met een erg voldaan gevoel naar huis en kijken we uit naar het waarschijnlijk later dit jaar verschijnende Genotype.


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00