Home » The Dirty Denims – Back With A Bang

The Dirty Denims – Back With A Bang

door Filip van der Linden
177 views 2 minuten leestijd

The Dirty Denims staan er weer helemaal.
 
Eerder dit jaar was er reeds de EP Back With A Bang Part 1 met zes nummers en zopas hebben ze daar nog zes nummers aan toegevoegd tot het album Back With A Bang, deze keer niet allen op CD maar ook op vinyl (bij het Spaanse Ghost Highway Records). De zes nieuwe nummers liggen helemaal in het verlengde van de EP: catchy gitaarrock die het beste van AC/DC en The Ramones verenigt. Zo hard als The Ramones gaan ze misschien niet, maar ze houden er wel de vaart in. Aan ballads doen ze niet bij de Dirty Denims.  Denk aan het up-tempo werk van Airbourne, Thundermother, The Runaways, The Amazons en The Darkness en dan zit je in het straatje van deze Denims.
 
Ze verstoppen niet dat ze helden hebben. Is ook nergens voor nodig. Bad Reputation, een cover van Joan Jett & The Black Hearts, eindigt met een Hey Go, Let’s Go, de strijdkreet van The Ramones. Een heleboel riffjes lijken uit de vingers van Angus Young te komen, zonder dat het een platte kopie wordt. En ook Lemmy krijgt van de Denims nog een eresalut in Loud Stuff door een paar keer  Everything Louder Than Everything Else te herhalen in de tekst. Ze kennen hun klassiekers dus, maar doen er hun eigen ding mee. Gotta Run is hun klassieker in wording. One Way Ticket ook.
 
Zijn er dan geen minpunten aan de happy hardrock van deze Nederlandse band. Enkel met een vergrootglas zijn die te vinden. Misschien zit de bas wat ver naar achter in de geluidsmix, toch voor een genre dat wel wat mooi ronde en volle baslijnen kan hebben. En de twee gitaren zitten qua geluid wel heel dicht bij elkaar. Maar dan ben je al een heel eind aan het muggenziften, want dit is gewoon keigoed. Lekker rocken. Scheurende gitaren. Knallende drums. Geen gezanik. Gaan!


 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00