Home » One-Eyed Doll – Something Wicked

One-Eyed Doll – Something Wicked

door Edwin Knip
115 views 2 minuten leestijd

Theatrale rock met zowel een donker randje als een dosis humor.
De nieuwe EP van deze tweekoppige band uit Amerika brengt de luisteraar vijf nieuwe nummers. zangeres/gitarist Kimberly Freeman en drummer Jason Rufuss Sewell weten het publiek tijdens live shows te overtuigen. Energieke en theatrale rock’n roll is de boodschap die het tweetal komt brengen.
Loss Of Life is het eerste nummer van de EP en wordt gevolgd door het aanstekelijk The Devil Is A Boy. De tekst vertelt dat je die jongen die zegt dat hij van je houdt, nooit moet geloven. Sterke melodielijnen en sterke refreinen zorgen er voor dat je de nummers van One-Eyed Doll meteen in je hart sluit. Freeman heeft een sterke, heldere stem en weet met haar vocalen extra lading mee te geven aan de nummers.
Superstar gaat over al die reality shows waarin talent wordt beloofd dat ze grote sterren worden. Rode draad in het nummer is de vraag wie houdt wie voor de gek. Je kan feesten als een rockster, je gedragen als een filmster, maar maakt dat alles je een superster? Zonder geld en met een lichaam dat op is ga je uiteindelijk ten onder. Een heerlijk scherpe tekst en muzikaal lekker omlijst met ruige gitaar riffs. Wat mij betreft een hoogtepuntje van de EP.
Liefhebbers kunne One-Eyed Doll live zien op 11 november, op het toerschema op de site staat dat de band dan in Haarlem/Amsterdam speelt. Na enig speurwerk is het duidelijk, de band speelt die avond in het Patronaat in Haarlem, als voorprogramma van Social Repose. Kom dus op tijd, dit is zeker een band die je wilt zien en horen!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00