Home » The Dirty Denims – Raw Denim

The Dirty Denims – Raw Denim

door Filip van der Linden
312 views 2 minuten leestijd

De Eindhovense happy hardrockers van The Dirty Denims hebben een live-album uit. Een corona-live-album, dus jammer genoeg zonder publiek. Het gejoel en geschreeuw tussen en tijdens de nummers mis je misschien wel, maar als return krijg je een band die supergeconcentreerd en foutloos de pannen van het dak staat te spelen.
Hardrock is wereldwijd aan een revival bezig en dat is opmerkelijk voor een genre waarin zowat alles al eens eerder is gedaan. The Dirty Denims zijn dan misschien wel de meest vrolijke hardrockers van het lot, maar hun aanpak werkt wel, want zelfs over de landsgrenzen heen groeit hun  aanhang. Ondanks de coronapandemie konden ze zowaar een clubtour in Spanje doen.
Hun live-album Raw Denim is zowat een Best Off met een dwarsdoorsnede uit de drie albums die The Dirt Denims reeds eerder uitbrachten. Je kan gaan zeuren dat één van je persoonlijke favorieten er niet tussen staat, maar er moest nu eenmaal een selectie gemaakt worden. De KISS-cover die ze onlangs voor een Amerikaans label op 7″ vinyl uitbrachten, staat er jammer genoeg niet bij. Er is met Millionaire wel een extra en zelfs nieuw nummer voor wie dit album op vinyl koopt. Later komt Millionaire nog uit als een officiële studio-opname. op een split-single met Scumbag Millionaire.

Raw Denim is – behalve de reacties van het publiek dus – alles wat je van een live-album wil verwachten. Strak ingespeeld met toch nog wat extra energie, de gitaarsolo’s zijn al eens wat uitgebreider, de meeste tracks klokken later af dan de studioversies en niet alle ‘foutjes’ zijn weggefilterd. Volgens het boekje dus.
Wie The Dirty Denims mèt publiek wil horen, kan nog altijd zelf naar één van hun concerten. Dat kan misschien nog niet meteen, maar ooit komt dat terug.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00