Home » The Immediate Family – Slippin'And Slidin'

The Immediate Family – Slippin'And Slidin'

door Edwin Knip
217 views 1 minuten leestijd

Een vijf nummers tellende EP, uitgebracht door vijf muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend hebben.
Het zijn met recht legendarische bandleden, gitarist/zanger Danny Kortchmar, gitarist/zanger Waddy Wachtel, bassist Leland Sklar, gitarist/zanger Steve Postell en drummer Russ Kunkel. De bandleden zijn ook bekend als sessie muzikanten, werkend onder de naam The Section. Dit Americana supercollectief is mede verantwoordelijk voor het geluid van een volledige generatie. Zo werkten ze onder andere mee aan albums van Jackson Browne, James Taylor, Stevie Nicks, Keith Richards, Neil Young, David Crosby, Linda Ronstadt, Carole King en nog veel meer.
Het titelnummer Slippin’And Slidin’ is een lekker in het gehoor liggend nummer, heerlijke bluesrock. De tekst gaat over het leven, de liefde, angst en frustratie. De videoclip bij Cruel Twist geeft een duidelijk beeld van de huidige tijd waarin we leven met COVID19, elk bandlid speelt alleen en in zijn eigen huis.
New York Minute dat wij kennen van Don Henley is geschreven door Kortchmar en is op deze EP in een mooie versie neer gezet. Ook het nummer Werewolves Of London van Warren Zevon komt in een eigen versie op deze EP te staan en ook dit is een fijne bluesrock versie geworden. De band doet nu covers van haar eigen materiaal. De band brengt eigen nummers, maar deze nummers zijn bekend geworden door andere artiesten. De vijf nummers op deze EP zijn een opmaat naar het volledige album dat al klaar ligt. Mede door de COVID19 pandemie zal het album pas in de loop van 2021 worden uitgebracht.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00