Home » Winterage – The Inheritance Of Beauty

Winterage – The Inheritance Of Beauty

door Edwin Knip
208 views 2 minuten leestijd

Zes jaar na de release van het debuutalbum ligt het vervolg klaar om luisteraars van over de hele wereld te vermaken.
Winterage is geen doorsnee powermetal band. Zo heeft de band in de persoon van Gabriele Boschi een vaste violiste in de line-up. Ook maakt de band overvloedig gebruikt van volledige orkesten en koren tijdens de opnames van de nummers. Het nieuwe album heeft als thema het gevecht van de schoonheid tegen decadentie. Botticelli’s Venus die de authentieke kunst vertegenwoordigt, heeft zich omgedraaid om naar onze wereld te kijken. Wat ze ziet is decadentie, het negeren van de waarden van de kunst en verwaarlozing van de natuur. De erfenis van de echte schoonheid ligt verborgen in de aanwezigheid van de mens, en kunstenaars kunnen deze weer tevoorschijn halen.
Na het enthousiast ontvangen The Harmonic Passage heeft de band veel optredens gedaan. De podia zijn gedeeld met onder andere Moonspell, Elvenking, Dragonland en Dark Moor. Met het nieuwe album hoopt Winterage een breder publiek aan te spreken. De stevige symfonische metal die de band ten gehore brengt is doorweven met invloeden van Ierse folk, klassieke en middeleeuwse muziek.
Zanger Daniele Barbarossa is een goede zanger en weet zich omringt door een goed ingespeelde band. In het nummer La Morte Di Venere wordt de solo gezongen door Vittoria Leoni. Of Heroes And Wonders is een stevig symfonisch rocknummer. In het uptempo Orpheus And Eurydice wordt de krachtige zang van Barbarossa afgewisseld met een sopranen koor bestaande uit drie zangeressen. De krachtige stukken worden verweven met rustige stukken muziek waarin een hoofdrol voor de viool ligt.
In het nummer Choir Of Heaven wordt snelle metal vermengd met een klassiek koor terwijl La Morte Di Venere bijna helemaal terug gaat naar klassieke muziek. Het laatste stuk van het album is het ruim zeventien minuten durende The Amazing Toymaker, een vertelling dat zoals altijd begint met Once upon a time there was… Het is een deels gesproken verhaal dat met muzikale fragmenten afgewisseld wordt.
Voor de liefhebber is dit ongetwijfeld weer genieten. De band maakt optimaal gebruik van alle mogelijkheden en zorgt voor een aangename en soms verrassende mix van stijlen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00