Home » The Outlaws – Legacy Live

The Outlaws – Legacy Live

door Eric van den Bosch
260 views 2 minuten leestijd

The Outlaws - Legacy Live coverThe Tampa Guitar Army, zo luidt de bijnaam van The Outlaws. Dat is niet zo gek, want deze Amerikanse southern-/countryrockers hebben bijna hun hele bestaan drie gitaristen in de band gehad. Dat waren wel héél veel verschillende gitaristen sinds het begin in 1967.
Mr. Outlaw was Hughie Thomasson, die er vanaf het begin bij was. Wel maakte hij tussen 1996 en 2005 een uitstapje naar Lynyrd Skynyrd, waardoor The Outlaws stil lagen. Hij werd onmisbaar geacht voor het geluid. Maar ja, ongetwijfeld waren het commerciële overwegingen die maakten dat na Thomasson’s dood in 2007 gitarist Henry Paul en drummer Monte Yoho – beiden ook bandlid in de succesjaren – de naam The Henry Paul Band lieten vallen en toch als The Outlaws verder gingen, met de gebruikelijke rechtszaken tot gevolg.
Henry Paul werd in het gelijk gesteld en in 2012 bracht de band een nieuw studioalbum uit, het goed ontvangen It’s About Pride. Legacy Live bevat opnamen van na dat album, hoewel er maar enkele tracks van op dit livealbum staan. Ook wel logisch, bands als deze hebben nu eenmaal een hoge nostalgiefactor.
Ondanks de gitaarmuur waren The Outlaws altijd al wat meer ‘pop op volume’ dan pure southern rockers als Lynyrd Skynyrd. Dat is ook te horen aan tracks als “Girl From Ohio” en “Hidin’ Out In Tenessee”, die zo van The Eagles hadden kunnen zijn. Het andere uiterste zijn “Grey Ghost”, “Green Grass And High Tides” en “It’s About Pride”, die met lekkere solo’s flink langer worden. De eerste twee overschrijden zelfs de tien minuten ruim.
Als ik heel eerlijk ben, vind ik 21 tracks gewoon teveel van het goede. Het is allemaal niet slecht en de nalatenschap wordt ook zonder Hughie Thomasson recht gedaan, maar soms is het wel wat braafjes en op de automatische piloot. Iets meer haakjes en rafelrandjes in de productie waren het ook ten goede gekomen. Een uurtje is dan nog prima vermaak, maar na bijna twee uur heb ik het wel gehad – zelfs als de tweede helft beter is dan de eerste.
Meer uitgesponnen tracks als “Grey Ghost” en “Green Grass And High Tides” zouden dit album goed gedaan hebben. Nu is Legacy Live jammer genoeg vooral een lange zit.

The Outlaws website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00