Home » The Swaggerlies – Undoing

The Swaggerlies – Undoing

door Cor Schilstra
673 views 2 minuten leestijd

De debuutplaat vond ik geweldig, en nu is er dan de opvolger Undoing van herrieschoppers The Swaggerlies uit Seatle. De mix van punky garage rock ‘n’ roll en soms een beetje country kan heel erg doen denken aan een band als Supersuckers, en dat is niet helemaal toeval.

Als bewonderaar van Ron “Rontrose” Heathman, voormalig gitarist van Supersuckers en medeoprichter van deze band, kwam The Swaggerlies eens op mijn pad. Heatman en Earl Thunders (gitaar en zang) hadden dit projectje samen met bassist Jeromy Leonard als hobby bandje opgestart. Heathman heeft de afronding en release van de (digitale) debuutplaat The Last Of The One And Onlys niet meer meegemaakt; hij is niet meer onder ons. Nu ligt er dan de tweede plaat van de band; Undoing. De destijds vervangend gitarist “Captain” Ron Stohr, zet zijn goede werk voort op deze nieuwe plaat (of eigenlijk EP).

Slechts vier nummers staan er op deze (veel te korte!) EP. Dat is dan gelukkig wel met iedere seconde die goed benut is; dit is vier nummers lang op- het-puntje-van-de-stoel rawk ‘n’ roll! Eigenlijk is dit allemaal topkwaliteit, maar toch springen twee tracks er net nog iets bovenuit. Als eerste is er de single Undoing To Do, met grootse timing in het arrangement, tot de nonchalante, maar precies goede afronding van de solo toe (die afgeknepen nootjes en de feedback maken het helemaal af). Ook Group Death Stare met knipoog naar Whole Lotta Rosie, heel lekkere en enorm pakkende drive en een fijne sleazy wah lijn die dwars door de vloer getrapt is, moet even apart genoemd. Het zou toch mooi zijn als van dit bandje wat vinyl te draaien zou zijn. Misschien durven ze het zelf aan en anders; platenlabels, wakker worden!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00