Home » Ticket West – 49 Park St. Blues

Ticket West – 49 Park St. Blues

door Eric van den Bosch
351 views 2 minuten leestijd

Ticket West - 49 Park St. Blues coverAls deze band een ticket naar het westen zou kopen kwamen ze gewoon in Zandvoort uit. Ticket West is namelijk de band van de Nederlandse broers Pascal en Walter Wilhelm.
Pascal (gitaar, zang en belangrijkste songwriter) en Walter (bas, zang op twee tracks) brengen met 49 Part St. Blues hun derde album uit. Behalve drummer Kees van Herk en toetsenist Roel Spanjers zijn er verschillende keren extra muzikanten te horen, bijvoorbeeld op harmonica en saxofoon. Daarnaast zijn er nóg twee vocalisten (Laura Kits twee maal en Arjen Veldman drie maal), zodat het totaal aantal vocalisten voor elf songs op vier komt.
Stilistisch is de band vooral door West Coast blues geïnspireerd, een stijl met vaak jazzy elementen en blazers. Er zijn ook uitstapjes te horen naar bijvoorbeeld Chicago blues of country blues. I Did You Wrong is een shuffle met fijn mondharmonicawerk van Bas Kleine, op Nice Guy zijn jazzy gitaarwerk en een lekkere saxsolo van Wouter Schueler te horen, de melodieuze gitaarsolo op What Can A Man Do? is geslaagd, net als de boogie woogie-piano op Forty Nine. Kortom, er wordt goed gemusiceerd en er zitten instrumentale partijen tussen die erg de moeite waard zijn.
Dat klinkt allemaal niet zo verkeerd, toch? Helaas, op de een of andere manier wil het maar niet op gang komen voor mij, ook na meerdere luisterbeurten niet. Voor een deel ligt dat voor mijn gevoel aan de vrij beperkte en vlakke stemmen van de broers. Dat hoeft geen beletsel te zijn, maar dan moet je het met andere dingen opvangen. De muzikale uitvoeringen zijn dan wel prima, tegelijkertijd zijn de arrangementen erg voorspelbaar en dat nekt dit album voor mij.
Je hoort wel dat dit vermoedelijk een vermakelijke liveband is. Op 49 Park St. Blues komt het er jammer genoeg niet echt uit.
Ticket West website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00