Home » Tousch – EP Speedracer II

Tousch – EP Speedracer II

door Edwin Knip
201 views 2 minuten leestijd

De afgelopen jaren maakte Tousch al naan met een rauwe sound en energieke liveshows. Nu is er de eerste EP, digitaal en op vinyl.

Frontvruw Natousch Gerritsen heeft de muzikale genen niet van een vreemde. Haar vader is Rinus Gerritsen, oprichter en bassist van helaas te vroeg gestopte formatie Golden Earring. De band bestaat verder uit bassist Sebastian Simoen (Woot), drummer Isai Reiziger (Taymir, Rondé) en Danny van Tiggele (Mister And Mississippi). Van Tiggele, Simoen en Gerritsen leren elkaar kennen op de Herman Brood Academie waar ze voor hun afstudeerproject de band Gypsy Liars vormen. Op dat moment kwam de inspiratie van bands als Tame Impala en Temples.

Hierna gaat ieder zijn eigen weg tot het moment dat de drie elkaar weer tegen komen. Met Isai Reiziger wordt het kwartet compleet gemaakt en begint de band haar eigen geluid te ontwikkelen. De vijf nummers op de EP zijn rauw en energiek. De hele EP duurt helaas maar een kwartier, en dat is echt veel te kort. Want na deze vijf nummers wil je meer, veel meer Tousch horen.

Met de nummers Surprise en Twisted worden twee ruige nummers ten gehore gebracht. De stem van Gerritsen is scherp en vel en begeleid door een ronkende bas, stevig drumwerk en vuig gitaarwerk is het een genot om naar te luisteren.  Love Song en Speedracer II zijn van hetzelfde laken een pak, de band pakt stevig door. Het laatste nummer is het wat ingetogen Dreamin’ dat een mooie afsluiter van de EP is.

Eén ding is duidelijk na het beluisteren, nee, eigenlijk twee. Ten eerste moet er zo snel mogelijk een volledig album komen want hier willen we veel meer van horen. Ten tweede moet je deze band zeer beslist live gaan zien. Hier gaan we nog veel plezier aan beleven.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00