Home » traumahelicopter en Afterpartees – Area 51 (Eindhoven) 28/03/2014

traumahelicopter en Afterpartees – Area 51 (Eindhoven) 28/03/2014

door Marc Koetse
220 views 2 minuten leestijd

Area 51 is misschien wel de perfecte plek voor bandjes die we vanavond voorgeschoteld krijgen. De zaal werd onlangs door 3voor12 als een van de “off the map podia […] waar je een keer geweest moet zijn!”   Een zaaltje in een skatepark, uitgelaten publiek en een tweetal bandjes, Afterpartees en traumahelicopter, dat kan niet anders dan een onstuimig avondje opleveren. Eens kijken of de belofte  van energieke shows waar gemaakt kan worden.
AfterparteesAls het tijdstip van aanvang, althans op papier, nadert is het nog angstig stil in de zaal. Gelukkig draait de DJ fijne plaatjes en de drank is niet bijster prijzig, aangenaam wachten op wat komen gaat dus. Tegen de tijd dat Afterpartees het podium betreedt is de zaal lekker vol gelopen. De band uit Horst, zo horen we meerdere malen,  gaat er meteen vol gas tegenaan en hoewel het publiek er iets langer over doet om los te komen zit de sfeer er al snel goed in. Afterpartees zet een prima gevarieerde set neer met eigen werkjes en wat covers.  Uiterst aanstekelijke jaren 70 pop en garage rock. Mooi!
traumahelicopterWaar Afterpartees een compleet orkest op de planken brengt zoekt traumahelicopter (ja, je schrijft het met een kleine h) het in het minimalistische. Slechts twee gitaren, een snare, een floor tom en een bekkentje hebben de mannen nodig om de zal door het dolle te krijgen. Net als in het voorprogramma spat de energie de zaal in en die laat zich vervolgens niet onbetuigd. Dansen, moshen, zelf een enkele stage diver kwam voorbij gevlogen.  Wederom laat de band zien en horen waarom ze bij de top van de Nederlandse garage rock behoort.
Al met al een top avond met een tweetal top bandjes. Omdat de stijl van beide bands nog al het zelfde ontkom je er niet aan ze een op een te vergelijken. Beide zijn ontzettend goed in het bouwen van een feestje en doen dat ook. Het rijkere geluid van Afterpartees spreekt aan, maar ook de professionele uitstraling van traumahelicopter maakt een goede indruk. Al met al een zeer goed concert van beide bands. Ik ben wel erg benieuwd hoe ze het doen op de grotere podia waar ik ze later dit jaar hoop tegen te komen


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00