Home » Trivium – Vengeance Falls

Trivium – Vengeance Falls

door Jochem van der Steen
142 views 1 minuten leestijd

Intussen is Trivium al een gevestigde naam en niet langer meer gewoon de  nieuwe belofte van heavy metal. Kortom, we weten wat we kunnen verwachten van deze band en ook met dit nieuwe album stellen ze niet teleur.
Tracks als “Brave the Storm” en titeltrack “Vengeance Falls” zijn geweldige metal-anthems die perfect in de erfenis van Metallica passen. Wat me wel trivium-vengeancefallsopvalt is dat er net wat minder agressie in de nummers zit als we gewend zijn en de productie nog wat gelikter. Eigenlijk klinkt het album in zijn geheel wat meer commercieel dan voorheen. Meer stadionrock en wat minder thrashmetal. Dat is wellicht te verklaren door de invloed van Disturbed frontman David Draiman die zijn input op de songs heeft gegeven en zich heeft bezig gehouden met de productie.
Dat alles maakt de nummers catchier, en het succes van dit album wellicht groter. Helaas verliest de band hiermee ook een beetje de eigen identiteit die ze van album naar album hadden weten te ontwikkelen, van jongens die hun idolen naspeelden tot een volwassen band met een eigen geluid.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00