Home » Trixie Whitley – Effenaar (Eindhoven) 17/10/2013

Trixie Whitley – Effenaar (Eindhoven) 17/10/2013

door marielle@rockportaal.nl
209 views 2 minuten leestijd

Om eerlijk te zeggen was de muziek van Trixie Whitley voor mij geheel onbekend. Maar de goede recensie die ik had gelezen over haar optreden op Pinkpop maakte me heel erg nieuwsgierig.
Gisteravond stond ze in de grote zaal van de Effenaar. Het optreden is niet uitverkocht. Maar het is aardig vol. De avond begint met in het voorprogramma het Antwerpse duo Echo Beatty. Zangeres Annelies Van Dinter en Jochem Baulus zijn misschien maar met z’n tweetjes maar het lijkt anders. Ze maken muziek met verschillende instrumenten en attributen waardoor hun nummers erg rijk zijn met verschillende geluiden. Als je je mee laat slepen door de muziek dan lijkt het alsof je in een gigantische trip zit. De muziek die ze maken is vrij moeilijk. Dit was te merken aan het publiek dat helaas niet altijd even stil was. Jammer want als je goede luisterde hoorde je hoe mooi het was.
Tijdens de voorbereidingen voor het optreden van Trixie Whitley werd het wat drukker in de zaal en komt het publiek dicht bij het podium staan. Ze krijgt gelijk een warm applaus bij opkomst. Met haar haren strak naar achter, een lange jas aan en haar gitaar is ze een prachtige verschijning. De Amerikaanse -Belgische zangeres Trixie Whitley is de dochter van de in 2005 overleden Amerikaanse bluesman en singer-songwriter Chris Whitley. Ze groeide dus op met muziek en tussen  grote muzikanten. Al jong maakte ze zelf haar eigen muziek. Dit jaar verscheen haar debuutalbum Fourth Corner, waarop  songs staan die zeer gepassioneerde worden gezongen. En die passie zag en hoorde je gisteravond in de grote zaal van de Effenaar.
 7-BorderMakerIk ben ontzettend verrast. Ze heeft een prachtige stem. Beetje rouw, lief, en ontzettend krachtig. Ze wisselt haar optreden af met snellere stevige en rustige nummers. Tijdens één van de rustige nummers Pieces begeleidt ze zichzelf op de piano. Ze krijgt de zaal stil. Ook niet zo gek want ze is een prachtige verschijning met een mooie breekbare stem. Ze speelt nummers van haar nieuwe album maar ook een ouder nummer Need Your Love. Ze pakt het publiek helemaal in. Wat zo heerlijk is aan dit optreden is dat Trixie en haar muzikanten zo enthousiast zijn. Ze spelen met ontzettend veel passie. Ze spelen strak en zijn geheel op elkaar ingespeeld. Ze nemen je mee met hun stevige meeslepende muziek een mengeling van Blues en Rock. De voorspelling is dat deze zangeres nog heel groot gaat worden.


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00