Home » Tweede editie Rockronde pakt het groots aan!

Tweede editie Rockronde pakt het groots aan!

door Maurice Tonies
121 views 2 minuten leestijd

 
RockRonde2016Na een succesvolle editie in 2015 kon het eigenlijk niet uitblijven: ook dit jaar strijkt het gratis festival Rockronde neer in hartje Oss. Op zaterdag 19 maart kunnen bezoekers genieten van tien bands op vijf locaties in het centrum van Oss. “Of je nu van akoestische rock of metal houdt: er is altijd een band voor jou bij.”
 Na een succesvolle eerste editie in 2015 was het geen verrassing dat er ook in 2016 een Rockronde zou komen. Thijs van Dam, medeorganisator: “De eerste editie van de Rockronde oversteeg alle verwachtingen, dus we zijn inderdaad vrij snel begonnen met plannen voor dit jaar.”
Maar liefst tien bands zullen op het gratis festival optreden. Thijs: “We hebben vijf locaties, kroegen, waar de bands optreden: Café Lollipop, Café Heer Bommel, Café Rebel, Caffee Toffee en Café de Kamer, waarvan de laatste twee dit jaar voor het eerst meedoen. Qua muziek is voor ieder wat wils. Of je nu van akoestische rock of metal houdt, van eigen werk of van covers: er is altijd een band voor jou bij.”
Nieuwe bands
Dit jaar staan er geen bands die vorig jaar ook met de Rockronde meededen. Thijs: “Dat hebben we expres gedaan. Aan de ene kant omdat we bezoekers allemaal nieuwe bands willen voorschotelen, anderzijds omdat er hartstikke veel goede regionale rockbands zijn, en die verdienen allemaal een podium.”
Bands die op de komende editie zullen spelen:
– Heavy Moon
– Almost Evil
– Outline
– Morning Dawn
– Dude
– Bulldog LT
– Co-incidental
– Pepper & Mind
– C-Acoustic
– Rattle Shake Snake
Uniek
Wat de Rockronde ook uniek maakt, is dat bands op elkaars spullen, een zogenaamde backline, spelen. Thijs: “Er zijn vijf bands die de avond afsluiten: één per kroeg. Die zetten in het begin van de dag hun spullen neer, en de andere bands spelen daarop. Als een band gespeeld heeft, pakken ze hun instrumenten onder de arm en gaan ze naar de volgende kroeg. Zo hebben we niet alleen tijdwinst wat betreft op- en afbouwen, want zo kunnen bands makkelijker van het ene naar het andere optreden, maar is ook een saamhorigheidsgevoel dat we willen promoten. Iedereen kent toch iedereen in Oss, zeker in de muziekscène.”
Vrijwilligers
Op de vraag wat de Rockronde drijft, weet Thijs meteen het antwoord: “We kunnen de Rockronde niet organiseren zonder de vrijwilligers. De geluidsmensen, stagemanagers, maar ook de kroegen en het drukwerk… zonder hen geen Rockronde. Als je een gratis festival organiseert, moet je het echt hebben van vrijwilligers. Gelukkig kunnen wij rekenen op een geweldige groep vrijwilligers.”
Alle informatie over de Rockronde, zoals de timetable, is te vinden op de website: www.rockronde.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00