Home » Nadja – Sv

Nadja – Sv

door erik@rockportaal.nl
162 views 3 minuten leestijd

Als er één act actief is in het ambient en drone genre dan is het Nadja wel. Al sinds het in 2003 uitgebrachte Skin Turns To Glass weet deze Canadese act me te bekoren. Iedere keer weer anders maar toch iedere keer weer typisch Nadja. Het nieuwe album Sv is daar gelukkig geen uitzondering op. Nadja_Sv_frontcover

Het album telt één track genaamd Sievert. Een drieënveertig minuten tellend werkstuk waarbij vooral de opbouw heel erg fraai is. Het album begint rustig met een duistere ambient aanpak. Dit om vervolgens de spanning op te bouwen door drums en een krachtige en pulserende geluidsmuur van gitaar, elektronica en bas je op gehoorgangen te projecteren. Wat ook bijzonder knap is dat deze plaat je als het ware in een duistere trance weet te brengen waarbij vooral het repeterende karakter met wijzigende patronen en zware, gruizige gitaarpartijen knap uitgewerkt zijn. 

Ik vind dit dan ook geen plaat om uitgebreid te omschrijven. Ga in je luie stil zitten, zet de stereo op tien en onderga deze prachtige plaat dan ook. Nadja heeft altijd garant gestaan voor kwaliteit. Dat is met Sv niet anders. Sv is een heerlijke duistere en krachtige droomplaat welke een aanrader is voor fans van ambient, drone en soortgelijke muzieksoorten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00