Home » V/A – The Retaliators : Original Motion Picture Soundtrack

V/A – The Retaliators : Original Motion Picture Soundtrack

door Jochem van der Steen
273 views 2 minuten leestijd

Begin 2000 verschenen er een aantal toffe soundtracks met een mooie doorsnede van wat er op heavy muziekgebied op dat moment de moeite waard was. Ik heb mooie herinneringen aan de soundtracks van Scorpion King en Mission Impossible 2, die me verschillende rock- en metalbands deden ontdekken. Tegenwoordig zijn de meeste uitgebrachte soundtracks instrumentale filmscores. Mooie verrassing dan ook dat nu deze soundtrack van The Retaliators uitkomt.
The Retaliators is een actie/horror film van Better Noise Movies, een uitvloeisel van platenmaatschappij Better Noise Records. De werelden van muziek en film komen mooi samen in deze film middels gastrollen van muzikanten als Tommy Lee (Mötley Crüe), Ivan Moody (Five Finger Death Punch), en Jacoby Shaddix (Papa Roach). Het is niet verwonderlijk dus dat deze artiesten ook te horen zijn op de soundtrack van de film.
Papa Roach brengt The Ending, Five Finger Death Punch hun klassieker Darkness Settles In. Tommy Lee werkt met Zuid-Afrikaanse rapper Push Push samen op de track Tops. Dit hip hop / trap nummer is er eentje die de fans van de andere nummers ongetwijfeld zullen skippen. Ik in ieder geval wel.
Verder bestaat de soundtrack uit redelijke commerciële stadionrock acts die  vooral in de Verengide Staten populair zijn.  Neem bijvoorbeeld Bad Wolves, Cory Marks, All Good Things (met Hollywood Undead), Hyro The Hero en de minder bekende, maar erg toffe band Eva Under Fire.
Voor mij nieuw is Crossbones Skully, een AC/DC kloon misschien, maar wel een mooie vreemde eend in de bijt hier. Over vreemde eenden gesproken, de Mongoolse keelzangers van The Hu hebben maar liefst twee nummers gekregen op dit album. Opvallend is verder de samenwerking tussen metalcore band Asking Alexandria met onze eigen Within Temptation, één van de hoogtepunten van het album.
Verder horen we nog wat glamrock in de vorm van van Classless Act met Vince Neill van Mötley Crüe en Tempt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00