Home » Vader – Thy Messenger

Vader – Thy Messenger

door Filip van der Linden
211 views 1 minuten leestijd

Vader heeft een nieuw volledig album klaar dat in het najaar uitkomt. Net voor de zomer brachten ze al de EP Thy Messenger uit die het wachten wat moet verzachten. Al is ‘verzachten’ uiteraard een relatief begrip bij deze deathmetalpioniers uit Polen.
Twee van de vijf tracks op Thy Messenger zal je snel herkennen. Litany is een herwerking van deze track uit het album met dezelfde naam dat 20 jaar oud is. Ze hebben het nog nooit live gebracht en zo weet je meteen wat je mag verwachten op hun aankomende shows. Een andere track die bekend in de oren klinkt is de klassieker Steeler van Judas Priest. Het deathmetal-jasje zit deze track verrassend goed om het lijf. Lsof het zo bedoeld was.
De drie nieuwe tracks zijn kort, heel krachtig en vooral agressief. Alsof Vader zichzelf even moest herbronnen. Van de drie nieuwkomers is Grand Deceiver de track die het meest aansluit bij het vorige werk van Vader. Ook Emptiness heeft mooie momenten, als de brute agressie afgewisseld wordt met knappe gitaarsolo’s.  Despair is vooral kort.
Heeft Vader nu echt zijn hart en ziel in deze EP gelegd of is het toch vooral een zoethoudertje om de fans bij de les te houden, met tracks die het full album niet gehaald hebben? Dat is een moeilijke. Maar we geven de Polen het voordeel van de twijfel. Als je de moeite neemt om Judas Priest te coveren, dan mag je een EP uitbrengen. Toch?

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00