Home » Vandallus – Outbreak

Vandallus – Outbreak

door Edwin Knip
189 views 1 minuten leestijd

Een nieuwe powerhouse productie van de Amerikaanse hardrock band Vandallus.
Het is alweer het derde album van deze hardrock en metalband uit Cleveland, Ohio. De band bestaat uit een aantal ex-leden van Midnight en bracht in 2016 het debuut album On The High Side uit. De band speelt hardrock in de categorie eind jaren 70 en begin jaren 80. En inderdaad, vanaf de eerste tonen van Barricade klinkt het al vertrouwd.
De muziek op het album is rechtstreeks opgenomen, en zoals zanger Jason vertelt, met een echte drummer. Geen geschuif in de studio, geen knopjes om het geluid te transformeren. Nee, het geluid dat je hoort, is zoals de band het live heeft ingespeeld. En dan hoor je in de muziek het enthousiasme en de energie van de band, die dit zo graag op de jeugd wil overbrengen. Met de bedoeling om het geluid van ‘vroeger’ terug te krijgen.
Het album kent tien nummers, met als gemene deler recht-toe rechtaan rock. Maar er is ook ruimte gelaten voor rustiger nummers, luister maar eens naar Bang The City Down, waar het begin vrij rustig is. Met wat hogere vocalen en sporadisch een muzikale versnelling laat de band horen dat ze dit genre ook aan kan. Daar waar nodig stopt de band stevige riffs in de nummers, zoals bijvoorbeeld in Cold Hearted of Heartbleed Eyes.
Voor liefhebbers van Amerikaanse rock uit de beginjaren tachtig is dit album smullen, en een gemiddelde liefhebber zal zich ook niet vervelen met dit album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00