Home » Vermilion Planes – Vermilion Planes

Vermilion Planes – Vermilion Planes

door Edwin Knip
330 views 1 minuten leestijd

Het debuutalbum van Vermilion Plains is een echte familie aangelegenheid geworden.

De grote naam achter Vermilion Planes is zanger/gitarist Kevin Klarenbeek. Hij componeert de muziek en schrijft de teksten waarbij hij persoonlijke ervaringen als inspiratie gebruikt. Op zijn album wordt hij bijgestaan door zijn ouders. Vader Corr is de drummer, moeder Annemieke bespeelt de bas.

Op de website staat vermeld dat Vermilion Plains door gaat waar Nirvana op hield. Direct vanaf de eerste tonen weet de cd de aandacht te trekken. Op het eerste gehoor lijkt het een bonte mix van ongecontroleerde zang en een chaotische muzikale omlijsting. Maar niets is minder waar! Klarenbeek weet goed waar hij mee bezig is. Hij speelt met de akkoorden en met zijn vocalen varieert hij van over-the-top hysterisch geschreeuw tot rustige, bedachtzame vocalen. Uithalen die bol staan van boosheid zoals in Without Permission komen het nummer ten goede.

Het is lang niet allemaal grunge, er klinken invloeden van punk, garage en metal in de nummers door. Klarenbeek weet vijftien nummers in drie kwartier te verwerken. Korte nummers, zoals het zestien seconden durende instrumentale A Reason To Hide Feelings dient als intro voor het titelnummer dat meteen langer dan vijf minuten duurt. Ook qua lengte van de tracks wordt er flink gevarieerd.

Etched In My Brains, Then Wy Kiss? en I Guess I Just Was Found, zomaar wat titels van het album die zeker het beluisteren waard zijn. Het hele album is een bonte aaneenschakeling van diversiteiten en schept zonder meer verwachtingen voor de nabije toekomst.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00