Home » Victoria K – Een interview met een aanstormend talent

Victoria K – Een interview met een aanstormend talent

door Edwin Knip
168 views 3 minuten leestijd

Na het beluisteren van het album Essentia was de interesse gewekt, tijd om deze jonge vrouw een paar vragen te stellen.
Welke muziek beluisterde je als tiener en welke artiest gaf je de meeste inspiratie?
Victoria: Dat is een goede vraag. Ik ben nog steeds een tiener en op dit moment luister ik naar Nightwish, Evanescence, Within Temptation, Kamelot en de laatste tijd luister ik heel veel Epica. Ze zijn allemaal grote beïnvloeders.
Hoe ziet jouw dagelijkse indeling eruit in de COVID19 samenleving?
Victoria: Ik probeer een vaste routine te houden. Ik heb specifieke tijden waarop ik bezig ben met mijn studie. Na deze uren neem ik de tijd om dingen te doen die ik ook leuk vind, dus ik teken nu erg veel. Ik speel ook veel meer piano en viool nu terwijl ik nummers aan het schrijven ben. Ik heb meer tijd gevonden om dingen te doen die ik leuk vind.
Hoe componeer je de nummers, schrijven jullie die als band of is er één persoon die met tekst en muziek komt?
Victoria: Ik heb alle nummers van Essentia zelf geschreven. Het begon als een solo project, maar het is geëvolueerd naar de huidige band. Ik schrijf altijd eerst de teksten. Daarna ga ik op zoek naar de akkoorden, de riffs en de melodie voor de teksten. Op Essentia schreef ik alle teksten en creëerde ik de melodie en structuur van de nummers op de piano. Deze weren meegenomen door onze producer Lee Bradshaw waarna alle ideeën, composities en arrangementen werden uitgewerkt en verfijnd. Lee creëerde en schreef alle orkestrale composities dat bij de nummers hoorde.
Wat wordt het eerste dat je met de band gaat doen, na het opheffen van de lockdown?
Victoria: We zouden een grote show als headliner doen in Melbourne toen de pandemie uitbrak en we allemaal in isolatie moesten. Het eerste dat we gaan doen is een nieuwe datum zoeken en die show doen. We kijken er allemaal erg naar uit om weer terug te gaan op het podium.
Overwegen jullie om in Nederland op te treden in de nabije toekomst, als alles weer terug is naar normaal?
Victoria: We zouden het geweldig vinden om in Nederland op te treden. We kijken er erg naar uit om door Europa te toeren en Nederland zal absoluut op de agenda staan. In feite zou ik het geweldig vinden om ooit in Nederland te wonen.
Wat is de grootste kik om in een band te spelen en succes te hebben?
Victoria: Het beste deel is het live spelen. Er is niets te vergelijken met het live spelen van jouw muziek tegenover jouw fans en zien dat ze samen met jouw uit hun dak gaan. De energie die daarvan af komt, is verslavend. Ik hou er van.
Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?
Victoria: We werken op dit moment aan een Live Streamed Concert dat we graat willen delen met onze fans overal op de wereld. Ik hope dat ik binnenkort meer informatie heb voor iedereen. Ik kan gewoon niet wachten tot we weer samen zijn met de rest van de wereld om weer live shows te spelen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00