Home » Video-post uit Vlaanderen

Video-post uit Vlaanderen

door Filip van der Linden
190 views 3 minuten leestijd

In het veldrijden moet België Nederland laten voorgaan, maar in het uitbrengen van leuke video’s, bieden de zuiderburen wel stevig weerwerk. We hebben voor jullie even een reeksje gemaakt.
We beginnen met het Belgisch-Italiaanse Fourth Monarchy in de black metal. Na 11 jaar stilte was er in december van 2019 plots een nieuwe single van deze band. Weinig verrassend hebben ze die The Rebirth Of The Fourth Monarchy genoemd. Deze zomer volgt dan het volledige album onder de titel Nocturnal Odes Of A Wandering Spirit.

Postmetalband Psychonaut heeft een video uit voor hun single Kabuddah, een nummer van hun debuutalbum. Dat wordt Unfold The God Man en wordt op 6 maart uitgebracht bij Pelagic Records (Cult Of Luna, God Is An Astronaut, …). Pyschonaut haalt de inspiratie bij Tool, Amenra, Led Zeppelin en Pink Floyd. Deze clip werd opgenomen in de legendarische AB in Brussel.

Wound Collector (epic saxophoned deathmetal) heeft zopas de clip gelanceerd voor Seduced Into Depravity, de eerste single van het album Depravity. Behalve voor de band is er in de clip nog een belangrijke rol voor danseres Sid Sinner, die we nog kennen van de Amörtisseur-shows. Depravity komt op 1 maart uit bij Rotten To The Core Records. Het is de eerste release van dat Belgische label sinds 2016 en inmiddels wordt al gehint naar een tweede release later dit jaar. Het vorige album van Wound Collector, Eternal Bloodcult, kwam in 2018 uit bij het Nederlandse Profane Records.

De band Heisa wordt in de markt gezet met de kernwoorden post, math, noise en indie en ook nog ‘for fans of Battles, Tool, Godspeed You Black Emperor, Warpaint en Shellac’. Afgaand op de single Let Go onthouden wij vooral Tool meets noise en een clip-concept dat we in een heel ver verleden al eens eerder zagen, maar waarvan de bandnaam ons helaas ontsnapt. Behalve België ging ook al het Britse festival ArcTanGent (Amenra, Opeth, Tesseract, …) voor de bijl en na een geslaagde passage op Eurosonic heeft Heisa de aanval ingezet op Nederland. Album Joni komt eind april uit bij Mayway Records (Black Leather Jacket, She Bad, .dirk).

Bij Your Highness ruilen ze bassist Jorn Van der Straeten in voor Jan Rammeloo (Diablo Blvd, Bliksem, Furia). Zo heeft Van der Straeten misschien wat meer tijd voor zijn andere bands (Bark en Bulls On Parade). Jorn is naar verluidt wel nog te zien in de video voor Rope As A Gift.

Sons Of A Wanted Man doet geen half werk. Voor hun album Kenoma (uit bij Les Acteurs de l’Ombre Productions) hebben ze een clip opgenomen voor de titeltrack en die duurt liefst 11 minuten. Sons Of A Wanted Man is een blackened postmetalband uit Beringen. Hun vorige album kwam in 2016 uit bij het prestigieuze Pulverised Records  (Watain, Amon Amarth, Facebreaker, …).

Elefant is een raar beestje. De muzikanten treden steeds op gekleed in een witte schilders/laboratorium-overall en met wit bepoederde gezichten. Ze brengen een mix van noise, krautrock, sludgemetal en surf. De clip van Ultra Plus Ultra moet jullie warm maken voor het album Bejahung. De video is niet helemaal wat jullie gewoon zijn op Rockportaal, maar wel zo leuk.

Patroness is een sludge/postblackmetalband uit Antwerpen. De band was eerder actief als Chief Roberts. Omwille van veranderingen in de line-up en een nieuwe muzikale visie hebben ze beslist om alles over een andere boeg te gooien en zo is begin 2019 is Patroness ontstaan. Op 29 februari brengen ze hun debuut EP uit: Pyre.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00