Home » Videopremière Roadbound op Rockportaal

Videopremière Roadbound op Rockportaal

door Maurice van der Zalm
193 views 2 minuten leestijd

De Belgische rockband ROADBOUND brengt hun debuut single STAY uit. ROADBOUND is opgericht door leden van Evil Invaders (Nico Wilder) en Komah (Nicholas Brynin) en kiezen daarmee voor een geheel nieuwe richting wat betreft het schrijven de muziek, welke op het kruispunt ligt waar Pop, Rock en Metal samenkomen.

roadbound

STAY handelt over een turbulente relatiebreuk, waar de band er specifiek voor heeft gekozen om de video in december uit te brengen, wanneer de grijze luchten en winterse kou op het noorderlijk halfrond de melancholie van dit nummer perfect weerkaatst. Het vertelt hoe de liefde, een levendig, sterk, maar eveneens kwetsbaar gevoel, kan leiden tot situaties buiten onze controle en dramatische gevolgen kunnen hebben. De tijdloze Shakespeariaanse tragedie, die velen van ons, ergens in ons leven meesleept.
Het nummer heeft een vroege 90’s vibe, die onder meer door de luide snaredrum en het gebruik van keyboards kan worden herkend. Als het ware een groet of een ode aan de artiesten, zoals MSG en Alice In Chains, die een inspiratiebron zijn voor de stijlrichting die Roadbound ten gehore brengt. De compressie en andere mix technieken echter, welke voor dit project werden gebruikt, is een krachtige en moderne toevoeging aan dit nummer. Het onthult het verlangen van de band om oude tijden te doen herleven, door te putten uit de songwriting know-how van de Rock ‘n Roll pioniers uit het betreffende era, en er tegelijkertijd een eigentijds geluid aan te geven. ROADBOUND tracht daarmee eveneens de kloof tussen Pop, Rock en Metal muziek te overbruggen.

BEKIJK ‘STAY’ HIER

“Stay” is geschreven en gecomponeerd door Nico Wilder en is mede-geproduceerd door Nicolas D’Avell (Mistin Productions) & Charles De Schutter (Rec ‘N Roll Studios). Andere leden van de band zijn Cyril Wilfart op drum (muziekprogrammeur van de Hell’s Bells radio show op Classic 21 National Pop/Rock Radio) en Roman Quennery op bass (rythm gitarist van de internationaal tourende Reggae band JLB Riddim).
roundbound-logo
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00