Home » Von Mollestein – The Order Of The Fist

Von Mollestein – The Order Of The Fist

door Jochem van der Steen
911 views 2 minuten leestijd

Onlangs werden we bij de redactie verrast door een mysterieus pakketje. In dat pakketje troffen we niet alleen deze cd aan maar ook een getatoeëerde, in een kap gehulde pop als bewaker van het pakketje. Spooky stuff! Dat zet de toon voor het album van deze band.

Zelf noemt Von Mollestein hun muziek ‘’AggroBlack’’, een combinatie van Aggrotech beats met black metal. Dat is niet gek omschreven. Deze combinatie krassende vocalen,  dark-electro beats en black metal riffs kan wat overweldigend voelen voor de meer metal-georiënteerde luisteraar. Fans van bands als Wednesday 13 en Combichrist zullen dit echter goed kunnen waarderen.

Naast die invloeden zorgt het wat meer symfonische karakter en de engelachtige vrouwelijke zang van My Friend Ricky voor wat Cradle Of Filth vibes. Het directere, We Suck You In bevat wat black ‘n’ roll en Darkthrone invloeden. Bij Dark Glory moet ik even denken aan digital hardcore band Atari Teenage Riot. Blood On The Dancefloor voegt een portie death metal toe middels zwaardere riffs en gruntende vocalen. Het marcherende karakter van Jacky Boy heeft wat van Rammstein. To Err Is Divine gaat met de beats wel heel erg richting house, dat maakt het mijn minst favoriete track.

De productie is kil, misschien zelfs wat blikkerig, zoals industrial betaamd. Dat komt het duistere, spooky karakter ten goede maar zal niet iedereen kunnen bekoren.

De aandacht die gestoken is in het hele concept, geïnspireerd door de werken van Clive Barker en horror films is prijzenswaardig en zuigt je in de wereld die Von Mollestein heeft gecreëerd. Soms is het wat too much en gaat het muzikaal gezien wel heel veel kanten op. De creativiteit maakt dat echter wat mij betreft goed. Benieuwd naar hoe deze band zich verder gaat ontwikkelen!

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00