Home » We Fall Slowly – Lose your Heart/Let It Go (single)

We Fall Slowly – Lose your Heart/Let It Go (single)

door Maurice van der Zalm
125 views 2 minuten leestijd

cover_WFS-loseyourheart_lgPrettige zomerse rockpopliedjes lijken bij het Nederlandse We Fall Slowly als vanzelf uit hun hoge hoed te komen. Met Butterfly Guillotine wist de band reeds de aandacht te vestigen op het prettige geluid dat menig festival zou moeten vullen. De band heeft een jaartje rust genomen en nu komt er de nieuwe single Lose Your Heart uit dat eveneens verkrijgbaar is op een speciale DVD waarop vijf video’s staan waaronder de videoclip die in het Saksische Schweiz is opgenomen. Afgelopen zaterdag werden de single en de video met veel trots en succes gepresenteerd in Emmen en op Spotify wordt het nummer al goed beluisterd.
Met Lose Your Heart laat We Fall Slowly wederom horen dat zij weten hoe je een pakkend nummer kan schrijven dat zich al snel in je hoofd nestelt. Het tempo is prettig, de gitaarmelodie loopt goed en de zang van Boye Emmaneel klinkt helder en fris. Voor mijzelf ligt de basis van het nummer ergens in de jaren negentig (bij de Manic Street Preachers of zoiets), maar is voor 21ste eeuwse begrippen nog altijd heel actueel. Bij het beluisteren van de refreinen wint het nummer zeker aan kracht en verschuift het karakter meer naar de rockkant.
Samen met Lose Your Heart verschijnt ook het nummer Let It Go. Hoewel het het niveau van Lose Your Heart voor mij niet haalt, mag de band ook uiterst tevreden zijn met dit nummer. Het volgt uitstekend in de lijn die We Fall Slowly volgt (met of zonder kaart in de video van Lose Your Heart). Krachtige troef in Let It Go is het drumwerk van Jan Schippers. Ik durf er niet om te twisten of het heel moeilijk is wat hij doet, maar hij drukt zeker zijn stempel in het verder gitaargeoriënteerde nummer dat wederom goed opgebouwd is en een duidelijk herkenbaar refrein in zich heeft.
Het verbaast mij dat deze band niet regelmatig uitgenodigd wordt door een programma als De wereld draait door, want dit is wel indierock op het een hoog niveau.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00