Home » Weird Owl – Build your Beast A Fire

Weird Owl – Build your Beast A Fire

door marvin@rockportaal.nl
147 views 1 minuten leestijd

Heerlijk. In één woord is de nieuwe cd van Weird Owl te omschrijven. De tweede langspeler van de heren uit Brooklyn nemen je wederom mee terug naar de sixties en de seventies. Ze grijpen terug naar de psychedelische rock van toen. En wat klinkt het goed. Invloeden van Crazy Horse en Neil Young zijn duidelijk te horen. En ik hoor ik daar Pink Floyd? Weird Owl komt met ‘Build Your Beast A Fire’ niet met iets nieuws voor de dag maar gaat juist verder met waar ze goed in zijn.
Ze deden het al maar dan wat uitgebreider. De nummers op hun eerste album en op hun ep waren beduidend langer. Echter nu hebben we dezelfde kwaliteit in huis maar dan in een stuk minder aantal minuten. Het maakt niet uit. Weird Owl is efficienter geworden zullen we maar zeggen. Hun muziek is allerminst toegankelijk en ik denk het beste te pruimen met iets geestverruimends. Net als toen. Let the music be my drug, zeg ik dan maar. En het werkt. Ogen dicht en langzaam op je in laten werken.
Er is een hoop te ontdekken in de muziek van Weird  Owl. Vijftien nummers met daarin slidegitaren, mooie gitaarlopen, heerlijke ritmes en een reis terug in de tijd. Ook de zang past uitstekend bij dit geheel. Een prima plaat voor de liefhebbers van niet alledaagse muziek. Het advies is wel om het en kans te geven. Na een paar luisterbeurten zul je beloond worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00