Home » The Sunpilots – King Of The Sugarcoated Tongues

The Sunpilots – King Of The Sugarcoated Tongues

door marvin@rockportaal.nl
120 views 1 minuten leestijd

Respect. Dat heb ik voor deze heren uit Australië voordat ik ook maar iets gehoord heb van het nieuwe album ‘King Of The Sugarcoated Tongues’. De band verhuisde een paar jaar geleden van Sydney naar Berlijn omdat de kansen op het muzikale gebied in het thuisland niet genoeg waren. Met als thuisbasis een flat en een intensief tourschema voor de boeg gingen ze met volle moed ertegen aan. Naast het touren is ook de basis gelegd voor wat later dit album zou worden. 
Het album, het tweede van de heren uit Down Under, is een muzikaal verhaal waarin in acht nummers de gehelee maatschappij en zijn problemen worden blootgelegd. De teksten zijn sterk en zetten tot nadenken. De muziek is erg variërend maar blijft tegelijkertijd enigszins op de vlakte. De acht nummers staan als een huis. De invloeden die te herkennen zijn, zijn andere andere Pink Floyd en Led Zeppelin.
De stem van leadzanger Rai Siva-Rajah is ook een pluspunt wat bijdraagt aan de diversiteit van dit album. Hij past zijn stem moeiteloos aan de verschillende stijlen die The Sunpilots spelen. Mooi album voor wie wat verder durft te denken en van verhalende muziek houdt. Creativiteit alom!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00