Home » Tio Gringo – Country Trash To The Max

Tio Gringo – Country Trash To The Max

door marvin@rockportaal.nl
147 views 1 minuten leestijd

Tio Gringo is een Bredase band die authentieke country maakt met een beetje metal, een snufje psychobilly en een vleugke rock ‘n’ roll. Je vreest in eerste instantie het ergste. Maar dat vrezen is nergens voor nodig. Tio Gringo maakt een aantstekelijke mix die niet voor de poes is. 
Alhoewel de oprichter Viktor Noatschk aanvankelijk van plan was om een countryband op te richten, is de stijl toch iets anders geworden dan hij voor ogen had. Dit is niet verwonderlijk als je nagaat dat de verschillenden leden uit bands komen als de speedrockband The Gecko Brothers en de psychobillyband Batmobile. Metal vind ik er overigens niet in terug, psychobilly des te meer.
De Bredase formatie is heerlijk over de top en neemt zichzelf dan vooral niet serieus hetgeen resulteert in de grappige debuut-cd met prima muziek. Alhoewel ze zichzelf niet heel serieus nemen (de drummer heeft o.a. een speciekuip in zijn drumstel opgenomen), zijn de mannen zeer vakkundig en leveren met Country Trash to The Max een mooie plaat af. Incorrect en vuig. Deze band zal live goed uit de voeten kunnen, dus grijp je kans als ze in de buurt zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00