Home » Semistereo – Semistereo

Semistereo – Semistereo

door carola@rockportaal.nl
90 views 2 minuten leestijd

Semistereo is een band die ik een jaar geleden in het voorprogramma heb gezien van een andere band. Veel kan ik me niet herinneren over dat optreden van Semistereo, maar toen ik zag dat ze een nieuwe cd hadden was ik toch benieuwd naar deze band.
Eerste indrukken zijn belangrijk en dat is bij een CD geen uitzondering. De vormgeving van Semistereo is vrij rustig, strak en duidelijk. Niet teveel poespas, maar wel goed gedaan. Als we naar de nummers kijken zien we dat de nummers van vrij lange duur zijn, het kortste nummer duurt namelijk toch nog 4.15 minuten. Geduld is een schone zaak en dat heb je met dit album wel nodig voordat je alle nummers gehoord hebt.
De CD begint met het nummer ‘Propane Driven Anxiety’. Een nummer met weinig tekst en veel gitaren. Dit nummer is een goed begin van het album. Het vierde nummer is de single van het album namelijk ‘A Graceful Shutdown’. Lekker pakkend nummer wat het live goed zal gaan doen. Dit nummer is meteen een van mijn favoriete nummers van het album. Mijn andere favoriet is het laatste nummer ‘Crawling Towards Tomorrow’. Een nummer dat rustig begint en goed wordt opgebouwd in de maar liefst bijna 10 minuten.
Deze CD klinkt volwassen en door afwisselende nummers blijft het vrij aangenaam om naar te luisteren. Ook tijdens concerten zullen sommige van deze nummers het goed doen. Veel gitaar, instrumentale nummers versus  rocknummers en 5 mannen die de afgelopen jaren qua muziek veel zijn gegroeid. Toch lijken de nummers vrij veel op elkaar en dat zorgt ervoor dat je de CD na 5 nummers wel gehoord hebt. Als tijdens live shows een goede show wordt neergezet met veel afwisseling qua nummers is Semistereo zeker de moeite waard om eens te zien.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00