Home » Weltbrand – Contra

Weltbrand – Contra

door erik@rockportaal.nl
175 views 2 minuten leestijd

Als je van black metal met industriële inslag houdt dan zit je met Weltbrand goed. Deze Nederlandse band stort al sinds 2003 prima te verteren onheil op onze trommelvliezen. Enige tijd geleden is het streng gelimiteerde Contra uitgebracht. Een 7-inch met een eigen nummer en een cover van Ministry. En laat ik deze gelimiteerde plaat nu eens in huis hebben.
 
Het eerst nummer genaamd Contra is een lekker fel nummer geworden. Snerpende gitaren, de zware brullende stem van RSDX en stuwende drums met lekker pompende elektronica zorgen er voor dat ik dit nummer meerdere malen achter elkaar rondjes laat maken op mijn platenspeler. Kortom: een prima nummer wat laat horen wat Weltbrand in zijn mars heeft.
 
Het tweede nummer is de Ministry cover Scarecrow, origineel afkomstig van het legendarische Psalm 69 album. Aangezien ik een fan ben van Ministry ken ik dit nummer door en door. Weltbrand weet het geluid en sfeer van het origineel heel erg goed te evenaren. Aangevuld met Saint Vincent van de Franse Industrial Black metal band Blacklodge weten de heren een lekker traag nummer ten gehore te brengen. Met behulp van gitaar, elektronica en samples is het een passende en welverdiende ode geworden richting de  pionieren van Ministry.  Nu moet ik wel bekennen dat deze cover wel heel erg veel lijkt op het origineel. Persoonlijk had ik liever een eigen song dan een Ministry cover op deze 7-inch terug willen zien.
 
Ach, een kniesoor welke daar op let: Contra is een meer dan goed te versmaden tussendoortje van Weltbrand en laat horen dat de heren nog steeds een prima potje industriële metal kunnen maken. Laten we hopen dat Weltbrand snel opnieuw een full-length plaat op onze tere zieltjes zal afvuren. Mensen welke fan zijn van het genre en in het bezit zijn van een platenspeler: sla snel toe! Deze plaat is al een tijdje uit en wellicht snel niet meer verkrijgbaar.
 
Tracks:
1. Contra
2. Scarecrow (Ministry cover)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00