Home » Within Silence – Gallery Of Life

Within Silence – Gallery Of Life

door Maurice van der Zalm
110 views 3 minuten leestijd

within_silence_artworkIn 2008 besloten zanger Martin Klein en gitarist Richard Germanus om een band op te richten. Ze noemden het Rightdoor. Jaren leek het bij een project te blijven. Menig lid kwam en vertrok weer tot het jaar 2012 waarin ze een single opnamen en er interesse werd getoond. In het jaar daarna versterkten drummer Peter Gacik, gitarist Martin Cico en bassist Filip Andel de gelederen en deze bezetting bleek een uiterst stabiele te zijn. Er werden wat optredens gedaan in thuisland Slowakije en wisten zich in de kijker te spelen van onder meer Theocracy. De naam Rightdoor werd veranderd in Within Silence en met Gallery Of Life lanceert de band zijn debuutalbum in de stijl van melodische powermetal. Het is het wachten waard geweest.
Gallery Of Life klinkt fris en volwassen en nagenoeg alle nummers op het album liggen goed in het gehoor. Bijna clichématig horen intro (start) en outro (slot van het album) bij elkaar. Daartussen is het elf keer genieten van aansprekende powermetalnummers. In Silent Desire start de tour. Het nummer klinkt goed en het refrein nodigt uit tot luidkeels meezingen. Mede doordat het geluid in de buurt komt van het Finse Leverage (toch wel een favoriet van mij) spreekt het nummer me erg aan. In Elegy Of Doom gaat het geluid juist weer sterk richting het karakteristieke geluid van Iron Maiden. Hoewel dit nooit geëvenaard is, komt Within Silence ernstig dichtbij en dat komt mede door het krachtige stemgeluid van Martin; in dit nummer gesierd door de growls van gitarist Richard Germanus. Dat uitmundtende zangwerk van Martin krijgen we ook in Judgement Day en het opzwepende powermetalnummer The Lost Drop Of Blood te horen. In combinatie met een prominent aanwezig gitaargeluid weet Within Silence zeven minuten te boeien. De balans op Gallery Of Life is mooi in evenwicht. De temponummers Emptiness Of Night en Anger And Sorrow geven het album genoeg power terwijl een breder publiek wordt aangesproken in The World Of Slavery en Road To The Paradise. De nummers liggen makkelijk in het gehoor. Kennen een mooie opbouw van couplet en refrein en zijn tekstueel niet moeilijk te volgen. Het gebruik van een canon geeft het laatstgenoemde nummer wel weer de nodige positieve elementen mee om af te wijken van het ‘normale’.
Gallery Of Life is een dijk van een debuutalbum van deze band uit Slowakije. De combinatie van aanstekelijke composities, het goede muziekspel en de stem van zanger Martin Klein laten je de volle honderd procent geboeid luisteren. En hoe vaker ik het album hoor, hoe leuker ik het ga vinden en hoe leuker ik het vind, hoe vaker ik het album blijf draaien, waardoor ik…….
Facebook
[youtube id=”vsnXCVK_XO8″ align=”left” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=vsnXCVK_XO8″]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00