Home » Wizard Death – I Am The Night (EP)

Wizard Death – I Am The Night (EP)

door Jochem van der Steen
310 views 1 minuten leestijd

Dit is een samwerking tussen Tim Kenefic (gitarist in Assimilator, Throne) en zijn jonge zoon Alex. Geïnspireerd door Harry Potter boeken en ouderwetse heavy metal besloot de knul met zijn pa muziek te gaan maken. Witch Mountain vocalist Kayla Dixon en gitarist Rob Wrong kwamen ook aan boord om dit project verder te helpen. Het resultaat is drie old school heavy metal tracks.

Een gitaarloopje dat sterk doet denken aan Iron Maiden opent het eerste nummer, I Am The Night. Dan wordt een typisch heavy metal luchtalarm zanglijn ingezet en wordt bekrachtigd dat we hier naar old school power metal luisteren. Under The Southern Cross klinkt net wat minder gedateerd en er zijn zelfs wat grunts te horen. De stem van Alex opent Slay The Serpent. Dit nummer start met meer doomy riffs in de stijl van Black Sabbath om vervolgens over te gaan in wat furieuzer riffwerk. Ook hier horen we tussen de hoge zang af en toe een grunt.

Al met al horen we hier niets wat niet eerder is gedaan door bands als Iron Maiden en Helloween. En waarschijnlijk deden zij het beter. Echter, het valt niet te ontkennen dat de charme van deze EP hem zit in de wat kinderlijke cheese factor. Dit soort platen worden tegenwoordig niet meer gemaakt. Het is allemaal zo over de top ouderwetse heavy metal dat het vermakelijk wordt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00