Home » Purpendicular + Ian Paice – De Pul (Uden) 03/02/2024

Purpendicular + Ian Paice – De Pul (Uden) 03/02/2024

door Xander Pas
251 views 2 minuten leestijd

Purpendicular begon als Deep Purple coverband, waar de leden van Deep Purple erg enthousiast over waren. Inmiddels heeft de band meerdere studio albums op hun naam staan en zijn er meerdere leden van Deep Purple te horen geweest op die albums. Samen met Ian Paice bracht de band recent nog het album Human Mechanic uit. Samen met Ian Paice stond de band zaterdag in de Pul om een set Deep Purple en Whitesnake klassiekers te spelen, evenals enkele nummers van Human Mechanic.

De set begon zoals verwacht met Highway Star, opener van Machine Head. Het viel me sowieso op dat er veel nummers van desbetreffend album werden gespeeld. Begrijpelijk, al was het jammer dat een hoop andere nummers hierdoor achterwege werden gelaten (Child in Time en Fireball bijvoorbeeld). Wel werd het prachtige Pictured Within ter ere van Jon Lord gespeeld. Een van velen hoogtepunten die de set kende. Uitstekende jam sessies, improvisatie en stukken die trouw waren aan live album van Deep Purple lieten blijken dat Purpendicular meer is dan een band die klakkeloos nummers noot voor noot naspeeld. De uitvoering van Black Night blies me omver bijvoorbeeld.

Ik was niet bekend met het werk van Purpendicular voordat ik deze nummers live hoorde. Een aangename verrassing. De zanger was fantastisch en klonk op momenten als Ian Gillan, helaas was dat niet overal in de zaal goed te horen gezien de vocalen in het niet vielen door de te luide instrumenten. De geluidsman heeft de soundcheck volgens mij half overgeslagen, want dit was gewoon jammer. Echter weerhield dat het publiek er niet van met vol enthousiasme mee te zingen en te genieten. Best bijzonder om Ian Paice van zo dichtbij te zien en als hij dan ook nog eens fantastisch speelt kan de avond niet meer stuk.

Als groot Deep Purple en Whitesnake fan was dit een droom die uitkwam. Een ware grootheid van zo dichtbij zien, samen met een klasse band die inmiddels uitgegroeid zijn tot meer dan een cover band. De set werd met een knal afgesloten, de al denderende energie die de band had werd verdubbeld met toegift Stormbringer. Een avond om nooit te vergeten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00