Home » WolveSpirit – Change The World

WolveSpirit – Change The World

door Edwin Knip
110 views 2 minuten leestijd

Het zevende album alweer van deze Duitse rockformatie uit de omgeving van Würzburg, Beieren.
De band wordt in 2009 opgericht door de broers Richard en Olivier Eberlein, samen met zangeres Deborah Koye. Als snel wonen de drie samen in een commune in Kleininderfeld, een plaatsje naast Würzburg. In de loop van de tijd hebben bassisten en drummers de band verlaten en weer aangevuld. De broers Eberlein hebben zich de naam Wolfhart aangemeten als artiestennaam. Zo is Richy Wolfhart de gitarist en Oliver Wolfhart de toetsenist. Koye is zangeres onder de naam Debbie Craft. Op dit album maken bassist Marco Tullius en drummer Martin Monroe de line-up compleet.
Stevige recht-toe-recht-aan rock kenmerkt de nummers, direct vanaf de eerste tonen van Don’t You Know. De teksten zijn af en toe wat donker, verhalen over persoonlijke tegenslag en strijd, de komst van de duivel. Het is niet allemaal even vrolijk. Maar er zijn ook nummers over hoop zoals het mooie Change The World.  Strong Against The Wind is een meer uptempo nummer en doet minder zwaar aan. Het nummer gaat over het sterk houden bij tegenslag en is een goed in het gehoor liggend rocknummer.
Ook Drown You Down gaat over inwendige pijn, de pijn wordt verdreven door de nodige shots whisky op een dag. Het wordt gevolgd door het rustige Fallen waarna het in Time Is Running weer wat sneller gaat. Wolvespirit weet met elf afwisselende en sterke nummers een degelijk en interessant album neer te zetten.
Het ruim drie kwartier durende album is in een luxe versie uitgebracht, een digipack met een stevige cover en een mooi kleurrijk boekwerk met teksten. Het boekwerk is voorzien van prachtige foto’s van de band. Al met al maakt dit een product dat je graag in je handen wilt houden en wilt luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00