Home » Yes !! Nieuw werk van onder meer We Butter The Bread With Butter en Elyne

Yes !! Nieuw werk van onder meer We Butter The Bread With Butter en Elyne

door Maurice van der Zalm
260 views 3 minuten leestijd

Halloween ! Thanksgiving ! Black Friday ! Sinterklaas ! We komen ondertussen om in datgene wat ze allemaal traditie noemen. Zoeken we het woord traditie op dan vinden we de volgende definitie op wikipedia: Een traditie (Latijn: trádere, overleveren) is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven. De functie hiervan is het in stand houden van de maatschappelijke stabiliteit. 
Alle veranderingen, discussies en buitenlandse (Amerikaanse) invloeden zorgen er echter voor dat we door de bomen het bos niet meer zien en de viering van de ‘traditie’ uit het oog verliezen. Laten we gewoon doen wat we altijd doen en dat is de traditie van geregeld een paar mooie nieuwe video’s voorstellen aan jullie.
Te beginnen met Lordi, die van het album Killection dat eind januari 2020 uitgebracht wordt door AFM de nieuwe single naar voren heeft geschoven.

Met zo’n titel in het achterhoofd is de band Bury Tomorrow tekstueel een logische stap. Met Black Flame liet de band vorig jaar horen dat ze een ‘blijvertje’ zijn en binnen de metalcore toegankelijke muziek weten te maken. Een jaar na het album heeft de band een nieuwe video online gezet. Het betreft The Grey (VIXI) en heeft alle elementen van het Bury Tomorrowgeluid in zich. Melodie, kracht en emotie gaan weer hand in hand.

Van de toegankelijke metalcore naar het meer stevige werk van Bleed From Within die afgelopen jaar medeverantwoordelijk waren voor een mooi feestje in Dynamo Eindhoven toen ze samen met Crossfaith en Of Mice & Men de avond vulden met perfect uitgebalanceerde metalcore. Dit drietal staat bij mij dan ook hoog in de favorietenlijst. Een jaar na het album Era laat Bleed From Within weer van zich horen met nieuw werk in de vorm van The End Of All We Know.

Binnen de metalcore is er één band die me al zeer lange tijd bezighoudt en sporadisch met nieuw werk komt. Het is het relatief onbekende Italiaanse Elyne waarvan de laatste video alweer uit februari dateert. Er is nu heel goed nieuws, want naast de release van de nieuwe single Throne Of Thorns is nu ook bekend dat het afkomstig is van het album Art Of Being Human dat 6 maart 2020 uit gaat komen.

Ook We Butter The Bread With Butter komt eindelijk met nieuw materiaal. Voor mij is WBTBWB één van de meest vooraanstaande techno-/metalcorebands van dit decennium. Groot was de blijdschap toen bleek dat ze weer live gingen spelen. Groot was de teleurstelling toen bleek dat Nederland nog altijd niet tot de landen hoort waar ze dat doen. Na het vertrek van zanger Paul in april, werd op onze site al bekend gemaakt dat oude zanger Tobi weer terug in de gelederen is. Hoe de band nu klinkt is te horen bij de nieuwe single Dreh Auf ! waarvan de video vandaag om 16.00 uur in première ging.

 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00