Home » Zaria – Po poti življenja (Upon The Trail Of Light)

Zaria – Po poti življenja (Upon The Trail Of Light)

door Edwin Knip
187 views 1 minuten leestijd

Zaria FrontFolk metal uit Slovenie, een combinatie van traditionele muziek en metal. Dat levert mooie stukjes muziek op. Gierende gitaren, beukende drums, swingende violen en een sfeervolle dwarsfluit.
Zie hier de ingrediënten van het album Upon The Trail Of Light zoals de Engelse vertaling luidt. De zeskoppige band zingt in het Sloveens, maar dat is absoluut geen belemmering om te genieten van dit album. In 2011 wordt de band opgericht, in 2012 verschijnt er een EP. Upon The Trail Of Light is het debuut album. De nummers worden voornamelijk gezongen door de fluitist/zangeres Inez Osina, veelal begeleid door gitarist Jakob Konda en toetsenist Gasper Pesek. De heren zingen sonore teksten, waar Osina de kleur aan toevoegt. Wild Hunt en A Memory Of A Thousand Days zijn erg traditioneel in de uitvoering, maar door de zware gitaarriffs klinkt het toch weer richting het geluid dat de band wil laten horen. Juweeltjes op dit album zijn A New Beginning, dat erg klassiek klinkt, en Follow The Star met verschillende tempo wisselingen. Het hele album spreekt tot de verbeelding, het valt op hoe goed traditionele instrumenten als viool en dwarsfluit zich laten gebruiken in metal. Het is eerder een verrijking dan een handicap.
Dit album verdient het om live ten gehore te brengen. Het album is reeds in december 2014 uitgebracht, maar het was het wachten waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00