Home » The Asteroids Galaxy Tour – de Helling (Utrecht) 04/05/2015

The Asteroids Galaxy Tour – de Helling (Utrecht) 04/05/2015

door Rob Jacquet
262 views 4 minuten leestijd

17197204507_83a919478f_zAls je voor de zesde keer naar een concert gaat van the Asteroids Galaxy Tour, dan moet je ze wel goed vinden. En dat is zo. Maar het valt dan op dat je bijna zesmaal kijkt naar een zelfde show dat wordt opgevoerd, zoals ook vandaag in de Helling in Utrecht (de naam Tivoli wordt sinds kort niet meer gebruikt).
De diehards staan al voor de deur te wachten voordat ik rond 19.00 uur aan kom lopen. Een gezellige schare fans die hun ogen vooral hebben gericht op het openstaande raam boven de Helling waar Mette Lindberg, de zangeres van de band, op de rand van het raamkozijn zit. Ze geeft geen aandacht aan de fans die haar roepen, waarvan ik mij ook afvraag of zij het wel hoort.
Van de fans had ik al begrepen dat het management nogal streng was en de bandleden bij aankomst geen handtekeningen mochten uitdelen en niet mochten poseren voor de (mobiele)camera’s. En de aanwezige fotografen hadden ook even het gevoel dat er een streng fotobeleid toegepast zou worden en het management voor publicatie de foto’s zelf wilde beoordelen. Ofschoon dit wel werd medegedeeld merkte ik er in ieder geval weinig van.
Om even na 19.30 uur ging de deur open en valt het op dat de fans ineens overal vandaan komen. Staan er in eerste instantie zo’n twintig fans voor de deur, in een mum van tijd is de zaal letterlijk vol en zit de sfeer er direct goed in.
Nieuw voor mij was (en voor vele anderen) dat om even voor acht uur het geluid uitging in verband met de Dodenherdenking. Een hoop muziek en kabaal verandert in één slag in doodse stilte wat een rare gewaarwording is. Twee minuten staan in een volle muisstille zaal is een aparte beleving.
Na deze herdenking begint een kwartier laten het voorprogramma met Andy Shauf, een Canadese zanger waar eigenlijk sporadisch aandacht aan wordt besteed. Na ongeveer 40 minuten speelt hij zijn laatste nummer en wacht de bomvolle zaal op the Asteroids Galaxy Tour die iets voor half tien begint.
17404672455_af5af5935e_zZoals gezegd, de show is een bijna copy van de andere shows die ik van hun gezien heb, met Bring Me Together als opening. Het is direct duidelijk dat de band er zin in heeft en de sfeer er goed inzit. Valt bij Mette vooral haar opvallende retro-kleding op, vanavond staat ze er in een fel oranje Adidas- trainingspak. Misschien ook met het doel om deel uit te maken van het Bevrijdingsfeest. Hun muziek bestaat zoals bekend  uit vrolijke uptempo popnummers dat erg goed aanslaan in de zaal. De nummers volgen elkaar in snel tempo op; Navigator, Around the Bend en Lady Jesus worden gespeeld en bij Push the Envelope, zingt en danst de zaal compleet mee. Zelfs bij het rustige nummer Hero, waar Mette op een (hoe kan het anders) oranje stoel zit, deint de zaal mee op het ritme van de muziek. Maar daarna gaat het in de volle versnelling weer verder. Uiteraard nadat ze eerst zelf haar publiek op de foto heeft gezet; inmiddels een traditie waarvan ze de foto standaard op haar Facebookpagina publiceert.
Wat opvalt is het grote leeftijdsverschil van het publiek. Gezinnen met hun kinderen, veel (jonge) meisjes en ouderen die gewoon vooraan staan om maar niets te missen van de show. Want dat merk je wel als je the Asteroids Galaxy Tour voor de zesde maal bekijkt. Het wordt een steeds meer gewaardeerde band die ook altijd te gast is bij Giel Beelen op 3FM-radio zoals ook vandaag het geval was.
Hun misschien wel bekendste nummer The Golden Age, van de Heinekencommercial, wordt als toegift gezongen en geniet Mette en de band nog even van publiek die de laatste einddeuntjes meezingt …..

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00