Home » 50FootWave – Bath White

50FootWave – Bath White

door Filip van der Linden
106 views 1 minuten leestijd

50footwaveBath White is het zesde album van 50FootWave sinds de start van de band in 2003. Het Amerikaanse powertrio rond zangeres/gitariste Kristin Hersh vormt een uitlaatklep voor de songs die ze niet kwijt kan bij haar andere band The Throwing Muses of in haar solo-werk. Voor deze EP met zes nummers werkte de band met producer Murdock.
 
Bath White opent met de titeltrack en dat is meteen ook het beste nummer van deze EP. Je herkent meteen de kenmerkende stem van Hersh en de muziek werpt je terug naar de jaren ’90, toen bands als Dinosaur Jr, Teenage Fanclub en The Pixies hun grootste successen kenden. Bath White rockt lekker rauw en ongekunsteld.  God’s Not A Dick is een kortere song die een paar keer lijkt te gaan open barsten, maar telkens wordt op het laatste gas teruggenomen. Human is een als opzwepende rocksong verpakte scheldtirade. Rattled Out is dan weer een dromerig en zweverig pop-nummer over de liefde, een beetje als Dream All Day van The Posies.  St Christophers is een donkere, logge en vreemde song die barst van de tempowisselingen en die bij momenten doet denken aan Nirvana. Afsluiter Sun Salute is een rammelende brok rock ’n roll.
 
Bath White is alles bij elkaar een prima EP, al blijft 50FootWave hier mooi binnen de lijntjes kleuren die reeds op eerdere albums en EP’s werden uitgezet. Fans van Dinosaur Jr, Sonic Youth, Throwing Muses en The Pixies zullen dit zeker weten te smaken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00