Home » A Cloud Of Ravens – Parable

A Cloud Of Ravens – Parable

door Filip van der Linden
960 views 2 minuten leestijd

A Coud Of Ravens is een Amerikaans duo dat sinds 2018 aan de weg timmert op het kruispunt van postpunk en gothic rock. Matthew en Beth beperken zich live tot gitaar, bas en vocalen, de rest komt uit een doosje. In hun studio-opnames klinken ze niettemin als een stevige band.

Van hun vorige album verscheen een remix-versie waar onder meer John Fryer en Clan Of Xymox aan meewerkten. Met Clan Of Xymox doen ze overigens een tournee door de USA, in het najaar.

Parable is de vierde en laatste single in de aanloop naar hun volgende album Lost Hymns. Afgaand op de singles wordt dat een fijn album, maar Parable is niet de sterkste single. Het klinkt donker en gloomy, maar het tempo mist hier wat schwung als je de track vergelijkt met de andere singles van het nieuwe album, zoals Requiem For The Sun en The Blackest Mantra. Het tempo van Parable maakt het wat sloom en drammerig. De algemene sound is wel goed en sluit netjes aan op de jaren ’80 en
’90-sound van heel wat Europese bands in het genre.

In de lyrics blijft dit Amerikaans duo wat vastzitten in het moeras van de clichés, met heel wat hel en verdoemenis die op ons afkomt, maar dat kan dit genre uiteraard wel hebben.

A Cloud Of Ravens is een fijne ontdekking. Je kan ze zelfs live aan het werk gaan zien. In april en mei doen ze een Europese tournee. Niet met Clan Of Xymox, wel met hun Zweedse genregenoten van Then Comes Silence. Een Nederlandse halte is er niet op deze tournee, wel doen ze Antwerpen aan, op 12 mei, en dat is toch een beetje een geannexeerd stukje voor Nederlanders?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00