Home » Agnes Obel – 013 (Tilburg) 17/08/2022

Agnes Obel – 013 (Tilburg) 17/08/2022

door Monica Duffels
819 views 1 minuten leestijd

Op woensdag 17 augustus trad de Deense zangeres Agnes Obel op in de goedgevulde grote zaal van 013 in Tilburg. Oorspronkelijk zou zij in maart 2020 komen optreden om haar nieuwe album Myopia te promoten, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Na bijna 2 en een half jaar uitstel was het dan eindelijk zover.
Onder begeleiding van 2 cellistes en een percussioniste met Agnes Obel zelf achter de microfoon en de toetsen kwamen de melancholische singer-songwriter songs op een prachtige manier tot uiting. Ook qua volume was het geluid zeer aangenaam voor de oren en kon men de gehoorbescherming achterwege laten en ten volle van haar mooie fragiele stemgeluid en muziek genieten. De setlist bestond uit een mix van nummers uit haar gehele oeuvre waarbij de nummers Riverside en Dorian natuurlijk niet mochten ontbreken. Van het “nieuwe” album Myopia werden slechts 3 nummers gespeeld.
Het voorprogramma werd verzorgd door de Deense zangeres en gitariste Louise Flagstad, die een solo-optreden van een half uurtje gaf. Zij speelde o.a. enkele covers zoals Piece of my Heart van Janis Joplin, die met haar bluesy stemgeluid met een rauw randje goed tot uiting kwamen.


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00