Home » Airbourne – 013 (Tilburg) 28/06/2023

Airbourne – 013 (Tilburg) 28/06/2023

door Maurice Tonies
3,5K views 6 minuten leestijd

Liefhebbers van onvervalste Rock ‘n Roll staan vanavond in een rij voor concertzaal 013 in Tilburg. De bezoekers zijn gehuld in shirts van onder andere Motorhead, Iron Maiden, Rolling Stones, AC/DC en uiteraard de spelende act van vanavond: Airbourne. Kortom er zijn veel gitaarliefhebbers aanwezig om te zien hoe de helden uit Australie het gaan doen vanavond!

We gaan terug in de tijd vanavond, de jaren ’80 werden gedomineerd door de opkomst van veel Rock ‘n Roll-bands en ook voorprogramma The Dirty Denims hebben deze muziek omarmd. De band uit Eindhoven mag vanavond de zaal komen opwarmen en al snel geven ze zelf aan het een grote eer te vinden, ze hadden in eerste instantie zelf kaarten gekocht voor deze show, ware het niet dat ze pas later werden benaderd om te komen openen. De reden waarom ze The Dirty Denims hebben gevraagd is vrij snel duidelijk. Mirjam Sieben en haar band hebben de Rock ‘n Roll door de aderen gieren, net zoals de heren van Airbourne. Gelikte songs, strakke riffs en een ontzettende grote glimlach is wat er zo’n drie kwartier op het podium is te zien. De band heeft er zin in, speelt een energieke set, waarbij de gitaristen elkaar regelmatig opzoeken en mooie rockposes aannemen. De aanstekelijke songs zorgen ervoor dat het makkelijk meezingen is in Tilburg en de weelderige haardossen van het publiek al snel op en neer gaan. Evenals het hoofdprogramma hebben de songs mooie titels waaronder Creatures Of The Night, en Can’t Get Enough Of Rock ‘n Roll. Er is veel pers aanwezig vanavond en zangeres Mirjam roept dan ook graag op om de band er mooi op te zetten, oftwel Make Us Look Good. Keer op keer zwepen The Dirty Denims het publiek op, aan het einde van de set beklimmen de gitaristen dan ook de barriers om hun publiek van dichterbij te kunnen aanschouwen. De avond is begonnen!

De show van The DIrty Denims begon met de theme-song van Back To The Future en ook het hoofdprogramma Airbourne neemt ons terug in de tijd. De klanken van The Terminator 2-theme klinkt door de grote zaal van 013. De themesong heeft nauwelijks helemaal geklonken of Airbourne bestormt het podium in Tilburg. De versterkers staan op standje elf, de gitaarriffs vliegen je direct om de oren, de show is van start gegaan. Als dolle stieren opent Airbourne met Ready To Rock en de missie is meteen duidelijk. Airbourne komt de zaal kapot spelen met een oerdegelijke rockshow. De heren vliegen over het podium, nemen allerlei poses aan en grijpen hun fans bij de strot. De vuisten gaan de lucht in, het is headbangen geblazen en overal in de zaal worden de teksten van Airbourne meegezongen en ook hebben een aantal fans hun airgitaar meegenomen.
Airbourne soleert rijkelijk en rijgt de songs met leuke anekdotes aan elkaar. De vaart zit er dan ook heerlijk in en het gitaargeweld lijkt dan ook niet te stoppen. Niet voor niets gaat dan ook de frontman na een paar nummers al door de zaal, een gimmick die de band al jaren doet.

Op de setlist prijken songs van de diverse albums die de band heeft uitgebracht en tijdens de set zien we dan ook Airbourne wisselen van backdrop waarop we weer een hoes van een ander album voorbij zien komen. Airbourne speelt vanavond alsof de duivel hen op de hielen zit, een strakke snelle show, waarvan het publiek op en top blijft genieten. Daarbij mogen uiteraard de crowdsurfers niet vergeten worden, de security heeft het er maar druk mee. De band en hun fans geven werkelijk alles, oftwel zoals Airbourne zelf zingt: “It’s All For Rock ‘n Roll“.

De show van de heren van Airbourne is pas ten einde als ook het toegift heet geklonken en wat hebben de heren een geweldig slotstuk in gedachten. Zo klinkt er vanaf het podium een luide sirene en weten we dat de Australiers het pand nog niet hebben verlaten. Het dorstige publiek wordt verwend door Airbourne, het een na andere biertje vliegt door de lucht en soms wordt er nog eentje gevangen ook. Met een mooi uitgerekt Live It Up wordt het publiek wederom getrakteerd op een strakke songs, waarbij we opmerken dat Airbourne nog steeds met dezelfde energie op het podium staat als aan het begin, deze heren lijken onvermoeibaar. Airbourne grijpt in het toegift ook het moment aan om hun roadcrew te bedanken voor de bewezen diensten en wijzen erop hoeveel apparatuur deze crew wel niet elke keer op en neer moet sjouwen. Vervolgens lijkt dan toch het einde echt in zicht en zet de band rondom broers Joel en Ryan O’Keeffe het allerlaatste nummer in. Runnin’ Wild blijft een publieksfavoriet en Airbourne weet dat ze hiermee een laatste troef in handen hebben. Vervolgens wordt het publiek uitvoerig bedankt en met de boodschap huiswaarts gestuurd dat zolang wij blijven komen en zij muziek blijven maken Rock ‘n Roll Will Never Die!

Foto’s door Dave van Hout – Rockportaal.nl


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00