Home » Allen/Lande – The showdown

Allen/Lande – The showdown

door Arjen de Graaf
275 views 1 minuten leestijd

Na The battle en The revenge is The Showdown het derde wapenfeit van de samenwerking tussen hardrock/metal zangers Jorn Lande (Jorn, Masterplan) en Russel Allen (Symphony X).
Je weet met dit tweetal van tevoren al wat je te wachten staat. Stevige hardrock met een lichte metal inslag, een goed verzorgde sound en uiteraard prima vocale prestaties. Want zingen kunnen de heren natuurlijk wel. Het enige nadeel is dat alle albums op elkaar lijken. Een euvel waarmee Lande met zijn solo albums ook te kampen heeft. Het maakt dus niet zoveel uit welke cd je in de kast hebt staan.
Toch is The showdown wel een klasse beter dan zijn voorganger. Op The revenge bleven de nummers niet echt hangen en ontbrak de juiste vonk. Gelukkig is die vonk op dit nieuwe album wel weer te horen en daarmee ligt The Showdown meer in het verlengde van het uitstekende eerste album.
Judgement day, Bloodlines, We will rise again, The guardian en Eternity zijn gewoon uitstekende catchy songs en de wisselwerking tussen Allen en Lande qua zang staat als een huis. Fans van beide heren en aanverwante bands kunnen met The Showdown hun lol weer op.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00