Home » Times of Grace – The Hymn of a Broken Man

Times of Grace – The Hymn of a Broken Man

door Jochem van der Steen
124 views 1 minuten leestijd


Er zijn genoeg metalcore bands op de wereld, zoveel intussen dat ik die sound langzaam maar zeker beu begin te worden. Times of Grace durft het echter aan te experimenteren met die sound, op zo’n manier dat metalcore weer spannend wordt. Niet alleen durven ze het aan om een bluesey rockballad op de cd te plaatsen (Forgotten One) en gas terug te nemen (bijvoorbeeld Fall from Grace) maar ook om te inspireren via een opzwepende speech (Strength in Numbers). Wat dat betreft kunnen liefhebbers van StoneSour deze band wellicht ook waarderen.
Nu mag dit een nieuwe band zijn, twee bandleden kennen we nog uit Killswitch Engage, dus dat is een verklaring voor de kwaliteit van dit album. Fans van deze band zullen zeker aan hun trekken komen bij deze cd, maar verwacht zeker niet een tweede Killswitch Engage. De riffs zijn misschien te vergelijken, maar zanger Jesse Leach durft meer met zijn stem te doen en het tempo van de songs zakt vaker af, op een positieve manier. Over positief gesproken… De meeste lyrics bevatten positieve boodschappen, een welkome afwisseling op de donkere teksten van de meeste metalcore bands.
Voor mij is Times of Grace de eerste verrassing van 2011, een aanrader voor iedereen die van harde muziek houdt, maar er voor open staat dat niet elke track snoeihard hoeft te zijn om volledig metal te kunnen zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00