Home » Kingdom Come – Rendered waters

Kingdom Come – Rendered waters

door Arjen de Graaf
132 views 2 minuten leestijd

23 jaar na het debuutalbum is zanger Lenny Wolf nog steeds druk doende met Kingdom Come. En dat is best een hele prestatie. Rendered waters is een soort overzicht van die 23 jaar want er staan acht oude songs op in een nieuw jasje aangevuld met drie nieuwe nummers.
Dat debuut is overigens nog steeds een prima album om naar te luisteren. De meningen over Kingdom Come liepen toen nogal uiteen aangezien de muziek wel erg veel overeenkomsten vertoonde met Led Zeppelin. Dat de heren vervolgens tijdens interviews lieten weten dat ze nog nooit een nummer van Led Zeppelin hadden gehoord, had als gevolg dat niet iedereen de band serieus nam. Toch staan er met o.a. Living out of touch en What love can be een aantal geweldige en tijdloze nummers op.
Living out of touch is ook terug te vinden op Rendered waters en deze nieuwe uitvoering mag er zijn. En dat geldt eigenlijk voor alle songs. De sound is puur en ongepolijst waardoor de nummers ook daadwerkelijk verschillen in vergelijking met de originele uitvoeringen. De (overdreven) Led Zeppelin invloeden zijn gedurende de jaren weliswaar verdwenen, toch komen die zo af en toe nog steeds bovendrijven wat voornamelijk  komt door het aparte stemgeluid van Wolf.
Naast Living out of touch zijn ook Should I, I’ve been trying, Pushing hard en Seventeen zeer de moeite waard. De nieuwe nummers Blue trees, Is it fair enough en Don’t remember passen er prima tussen en zodoende is dit album verrassend goed te noemen. Fans van Kingdom Come zullen veel plezier beleven met Rendered waters en is het voor degenen die de band nog niet goed kennen een prima plaat om mee te beginnen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00