Home » Amon Amarth – Heidrun

Amon Amarth – Heidrun

door Filip van der Linden
835 views 2 minuten leestijd

De Zweedse vikingmetalband Amon Amarth bracht zopas de digitale EP Heidrun uit. Dat nummer stond al op het album The Great Heathen Army van vorig jaar. Voor deze EP kreeg de track een 2023-remix die op het eerste gehoor niet zo gek veel verschilt van die van het album. Maar toch een goede zet van de band met deze EP dit nummer nog eens onder de aandacht te brengen.

Het leukste aan deze digitale EP zijn de extra tracks: we krijgen ook nog eens Heidrun zoals Amon Amarth dat op Graspop van dit jaar heeft gespeeld. En van Put Your Back In To The Oar krijgen we de live-versie van op Hellfest in Frankrijk van dit jaar. Die track staat op geen enkel regulier album van Amon Amartj, maar werd vorig jaar als single op vinyl verkocht (picture disc met enkel een A-kant) en stond vorig jaar op de Amon Amarth-verzamelaar Heathen Hammer. Niet de beste tracks van deze band, maar wel een paar knappe liveversies.

Als vierde nummer op deze digitale EP is er de Goat Remix van Heidrun. In een poging tot humor hebben ze alle zang vervangen door het blaten van enkele geiten (Heidrun is de geit van Odin in de Noordse mythologie). Nog voor het nummer halfweg was, had ik al een gigantische aandrang om het te skippen. Misschien dat een Alestorm weg komt met zo’n grap, maar Amon Amarth van mijn part niet. Ook in de zopas uitgebrachte video bij Heidrun doet de band een niet bijzonder geslaagde poging tot humor, met een intro waarin een soort van Amerikaanse nieuwslezer aankondigt dat de band omgekomen is door een ongeval met de pyro op het podium. Als je humor gebruikt in metal, zorg dan dat de grap geslaagd is.

Een fysieke uitgave van deze EP lijkt op het eerste zicht niet beschikbaar. Dat hoeft misschienniet, ook al hadden de Belgische fans dat misschien graag gehad vanwege de Graspop-versie van Heidrun. We onthouden van deze EP vooral dat er professionele lives opnames bestaan van het concert van Amon Amarth op Graspop. Misschien komt daar ooit nog wel een volwaardig live-album van uit.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00