Home » Another Now brengt nieuw single Breathe uit

Another Now brengt nieuw single Breathe uit

door Maurice van der Zalm
381 views 4 minuten leestijd

Met ‘BREATHE.’ laat de band een verfrissende verandering zien met gitarist Miquell die een melodieus couplet verzorgt. Dit wordt gevolgd door de krachtige vocalen van Stef, afgewisseld met de melodieuze zang van Rik, die ook het nummer heeft geproduceerd, gemixt en gemasterd.

De muziekvideo voor ‘BREATHE’ is opgenomen in de kelder van de band met een greenscreen en bij Motion Experience in Eindhoven, geregisseerd door de eigen Miquell (gitaar, regisseur). “Het is verbazingwekkend wat je kunt bereiken met alleen een greenscreen. Het vereist natuurlijk kennis van animaties en speciale effecten, maar het leuke van deze aanpak is dat het veel creatieve vrijheid biedt”, aldus Max (gitaar, Multi-Media Designer).

Hard werken en het najagen van de muzikanten-droom is waar Another Now voor staat. De band streeft ernaar om elk obstakel effectiever te overwinnen dan het vorige, maar dit streven vereist vaak opofferingen om de gestelde doelen te bereiken. Soms is het moeilijk om de juiste balans te vinden tussen het maken van muziek en tijd doorbrengen met vrienden en geliefden.

Rik: “Ik kan mijn ergste vijand zijn als het gaat om het creatieve proces wanneer zelftwijfel toeslaat en het me van binnenuit op kan eten. Ik worstelde voorheen enorm met het mix/productieproces, omdat ik niet wist wanneer iets écht klaar was en het tijd was om het los te laten. De laatste paar projecten brachten veel slapeloze weken met zich mee waarin ik eindeloos hetzelfde nummer/geluid herhaalde. Ik probeerde dingen te repareren die helemaal geen reparatie nodig hadden, maar toch ging ik er steeds weer overheen omdat het ‘perfect’ moest zijn. Het probleem is dat je nooit weet wanneer je er het meeste uit hebt gehaald. Tegenwoordig leer ik dingen makkelijker los te laten en vriendelijker voor mezelf te zijn.”

Stef: “Dit nummer betekent zoveel voor ons, omdat we allemaal streven naar perfectie. Met dit nummer willen we onszelf laten weten dat het helemaal prima is om niet perfect te zijn, dat we moeten leren loslaten en genieten van het moment.”

Eerder bracht de band de singles ‘SMILE!’ en ‘DOUBT’ uit, die een nieuw hoofdstuk markeren met de introductie van hun nieuwe sound en songwriting. De band staat bekend om hun verpletterende riffs die worden vergezeld door zware en dynamische screams, verslavende melodische vocalen en digitale soundscapes. Ze hebben deze kernelementen verfijnd en zijn
dieper ingegaan op hun emoties, waardoor ze een muzikaal werk hebben gecreëerd dat meer resoneert met hun diepste gevoelens.

In 2023 was de band support act voor Asking Alexandria (TivoliVredenburg, Utrecht), For I Am King tijdens hun Crown albumrelease tour en speelden ze de pre-show voor Metallica tijdens de M72 World Tour. Hun discografie en de bands energieke live performance resulteerde eerder in support shows voor Beartooth (Dynamo, Eindhoven) en Ice Nine Kills (Melkweg, Amsterdam) en bemachtigden ze een plek op festivals als Jera On Air, Submit Fest en Vest Rock.
Eerder bracht Another Now hun debuutalbum OMNI (2021) uit, dat veel internationale support kreeg van onder andere Rock Sound, KERRANG! Magazine, Metalhammer UK, SiriusXM, Wackenradio, Rhino Radio en Spotify’s ‘New Core’, ‘New Metal Tracks’ en ‘New Blood’ editorial playlists. Met OMNI heeft de band hun stempel gedrukt door verscheidene concepten te
bundelen binnen het thema mentale gezondheid, een onderwerp dat vocalist Stef Rikken aangaat binnen zijn professie in de geestelijke gezondheidszorg.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00