Home » Another Now – Lotus/Echoes (single)

Another Now – Lotus/Echoes (single)

door Maurice van der Zalm
156 views 2 minuten leestijd

Soms zouden we willen ontsnappen uit de dagelijkse werkelijkheid. Dat doen we door boeken te lezen, films te kijken of ons op een bepaalde manier te profileren op diverse platforms voor sociale media. We zoeken een wereld die op de onze lijkt, maar meer in balans en meer maakbaar is. Toch blijkt de realiteit zijn donkere kant ook te hebben en die nemen we natuurlijk gewoon mee. Dit dualistische karakter inspireert het vijftal metalcoremuzikanten uit Eindhoven die luisteren naar de naam Another Now.
Muzikaal haalt Another Now de inspiratie weg van bands als August Burns Red en Northlane en met hun eerste (dubbel) single doen ze dat verdomd goed. Wat als eerste opvalt is het professionele geluid dat de band neerzet op Lotus/Echoes.
Lotus
Lotus laat de meer melodieuze kant van het metalcorekwintet horen, maar het is slechts van korte duur want wanneer drummer Friso de Jong eenmaal fors inzet komt er danig de vaart in het geheel en wordt de luisteraar om zijn oren geslagen met een forse muzikale injectie alsof er een tornado in je aderen wordt gespoten. Intens, energiek en pulserend laat Another Now de compositie op je inwerken. In de golf van intensiteit heb je even tijd om op adem te komen wanneer de melodieuze basis wederkeert. Gaandeweg de compositie blijkt dat die golfbeweging zijn kracht niet eens zo zeer ontleent aan hard, harder en snelst, maar nog sterker door een zware basis die ondergronds de vurige tektonische platen laat bewegen en schuren.
Echoes
De rust aan het begin is zo verraderlijk in Echoes. Een pompende ritmesectie krijgt bijval van het gitaarspel van Miquell Kleuters en Shaqil Kalloe terwijl Stef Rikken en Rik Bosmans vocaal ondersteunen. Het geheel staat als een huis en ik ben echt geneigd om te bedenken dat ik hier te maken heb met een al gevestigde internationele metalcoreband. Ten aanzien van Lotus is Echoes venijniger en er wordt telkens gewerkt naar een ontlading van de opgebouwde spanning. Spanning die in de refreinen los lijkt te komen, maar daarentegen zorgt voor nog meer spanning. De gitaarmelodie is sterk aanwezig, maar domineert Echoes niet. Het zijn de stijlwendingen en de perfect geplaatste breakdowns die ervoor zorgen dat Echoes je omhelst en niet meer loslaat.
Another Now kwam geheel onverwacht op mijn pad maar wel met twee uitstekende composities. Twee composities die al snel heel vertrouwd aandoen. Echoes en Lotus, hoewel toch verschillend van aard, overdonderen en overtuigen en ik ben heel benieuwd wat dit jonge Eindhovense metalcoregezelschap me in de toekomst nog meer te bieden heeft.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00