Home » Arcane – Known/Learned

Arcane – Known/Learned

door Edwin Knip
108 views 2 minuten leestijd

Arcane front1Het derde album van de Australische progressive rock band Arcane is een dubbel cd.
Zestien nummers verdeeld over de twee cds, getiteld Known en Learned. In 2007 kwam de band met het debuut album Ashes, in 2009 gevolgd door het concept album Chronicles Of Waking Dream. Mede door crowdfunding is het derde album een feit geworden, de $10.000 die nodig was, kreeg de band binnen drie (!) dagen bij elkaar. Zanger/gitarist Jim Grey wordt op dit album bijgestaan door gitarist Michael Gagen, toetsenist Matthew Martin en drummer Blake Coulson.
Op de cd Known speelt bassist Brendan Brown, op de cd Learned wordt de bas gehanteerd door Mick Miljard. Alle teksten zijn van de hand van Grey, terwijl de muziek eigenlijk door de hele band geschreven wordt. De cd Known wordt geopend met Promise (part 2), een nummer dat gekenmerkt wordt door tempo wisselingen en stevig gitaarwerk. De wisselende tempo’s binnen de nummers komen eigenlijk over beide cds voor. Unturning is wat steviger, waarna Instinct de sfeer omgooit. Een nummer met akoestische gitaar en mooie koortjes. Na drie minuten wordt het toch even wat steviger, de drumpartijen drukken wat meer hun stempel op het nummer.
Cd Learned opent met Hunter, Heart & Home, een nummer met akoestische gitaar en zang. Het laatste nummer is Promise (part 1), waar part 2 het eerste nummer van de eerste cd is. Het album is geen concept album, maar de nummers gaan over fragmenten in het leven van een vader en zijn dochter, hun verlies en hun liefde. De band heeft voor de live concerten bassist Adrian Goleby aangetrokken. De cds zijn gestoken in een mooi digipack met een boekje waarin alle teksten staan.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00