Home » Unhold – Towering

Unhold – Towering

door Edwin Knip
81 views 1 minuten leestijd

Unhold frontTrage, donkere melodieën rollen uit de speakers.
Het vierde album van Unhold is een sterke productie. Elf nummers lang is het genieten van deze Zwitsere heavy rock band. Zanger/gitarist  Thomas Tschuor wordt ondersteund door toetsenist/zangeres Miriam Wolf, drummer Dani Fischer, gitarist/zanger Philipp Thóni en bassist Leo Matkovic. Het album is gestoken in een mooi digipack, met alle teksten op de flappen. Continuing The Tyrant is de opener van het album, trage gitaarriffs bepalen het tempo. I Belong klinkt bijna als een religieuze zangpartij van een groep monniken.Monotoon en ingetogen, de sfeer creërend die de band neer wil zetten met deze nummers.
Southern Grave is een wat sneller nummer, met een minimum aan tekst. Voice Within laat de luisteraar kennis maken met de stem van Wolf, en dat is geen onaangename kennismaking. Towering is een ruim 9 minuten durend juweeltje, gevolgd door Hydra. De zang wordt wat agressiever en rauwer, het tempo gaat wat omhoog. Zo wordt er gezorgd voor voldoende variëteit tussen de nummers. Dawn is vrijwel volledig instrumentaal waarna Death Dying het slotnummer is. Het is weer een wat trager nummer, gezongen door Wolf. Na ruim vijf minuten wordt het tempo langzaam aan opgevoerd, een mooie afsluiter van dit goede album.
De band heeft voor de eerste vijf maanden van 2015 een aantal concerten gepland, in Tsjechië , Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland.  Meer tourdata zullen ongetwijfeld volgen op de website.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00