Home » Wulf Of Collision – Between Here And Somewhere Else

Wulf Of Collision – Between Here And Somewhere Else

door Edwin Knip
110 views 2 minuten leestijd

WulfOfCollision frontOnheilspellende teksten, stevig gitaarwerk, dat zijn de ingrediënten van de tweede EP van de Belgisch/Britse band Wulf Of Collision.
Zanger Yannick Woestenborghs, gitaristen Colin Ashcroft en Bart van den Heuvel, bassist Mathijs Braspenning en drummer Roel Sommen vormen deze band, een smeltkroes van blues, rock’n roll en metal. In 2012 worden er drie tracks voor een demo opgenomen, waarna de band diverse optredens doet. De band doet mee aan de Global Battle Of The Bands en eindigt daar bij de laatste 14 (van de 62 Belgische bands). Between Here And Somewhere Else wordt in 10 dagen tijd opgenomen in de Foel Studios in Wales. De ruim dertig minuten durende EP opent met het stevige Silent Asylum, een nummer met een lekkere gitaar intro, met ondersteuning van de drums. De zang tempert het tempo, traag en melodieus rollen de woorden uit de speakers. Langzaam wordt het tempo opgevoerd. Point Blank begint rustig, bijna als een ballad maar af en toe wordt het nummer iets agressiever, en barsten de gitaren en de drums los. Een mooie combinatie, en een sterk nummer. In Shadows en Siren Of Desire blijft de nadruk liggen op de stevige gitaarpartijen en dito drums.
De zang is strak en duidelijk, de hele band klinkt goed op elkaar ingespeeld. Between Here And Somewhere Else begint met een donkere tekst over zwart mist en stekende dolken. Het gaat over de wortels van het kwaad. This World Keeps On Turning sluit de EP af. Dit is een goed album, het laat horen hoe de band zich ontwikkeld heeft vanaf 2012. Het wachten is nu op het eerste volwaardige album.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00