Home » Ashtar – Ilmasaari

Ashtar – Ilmasaari

door erik@rockportaal.nl
109 views 2 minuten leestijd

Toen ik Ilmasaari in mijn cd-speler stopte ging er even de gedachte door mijn hoofd dat Ashtar wel weer een dertien in een dozijn Doom bandje zou zijn. Gelukkig heb ik het niet altijd bij het rechte eind. Want hoewel dit uit Zwitserland afkomstige duo, bestaande uit een dame en heer, natuurlijk wel uit wat bekende vaten tapt weet men met dit debuut Ilmasaari een genietbare vorm van Blackenend Doom te presenteren.
Ik heb even goed moeten zitten om deze plaat te laten bezinken. Heb je deze plaat een beetje door dan is het vooral de lekkere,  logge en duistere sfeer wat me bekoort. Opener Des siècles qui éternellement séparent le corps mortel de mon âme begint als een standaard Black Metal nummer met aardige snelheid waar later wat Doom en zelfs wat Sludge invloeden aan toe worden gevoegd. Later worden de Black Metal invloeden een stuk minder en worden trage en (wat) snellere passages afgewisseld. Zo is op de tweede track She Was a Witch bijna geen Black Metal element meer te bekennen en is het enkel de passende strot van mevrouw Witch N. welke nog doet denken aan dit extreme genre. Het is dan ook voornamelijk het occulte Doom karakter wat de boventoon voert waarbij een diepe,  lage, monotone, basgitaar in combinatie met drum de basis vormen en de gitaar er een slepende laag overheen weet te zetten.  Klinkt allemaal redelijk simpel maar wordt wel op doeltreffende wijze uitgevoerd. Gelukkig heeft Ashtar naast deze ingrediënten ook nog wat verassingen in petto.  Het dertien minuten tellende dromerige Celestial weet een lekker duistere en dromerige sfeer op te roepen. De tweestemmige vocalen op Moons en These Nights Will Shine On geven de nummers weer net wat extra diepgang.  Het laatste nummer Collide weet me weer te verassen met een intro van didgeridoo en viool om vervolgens lost te barsten in een orgasme van Doom-metal.
Ik ben positief verrast door deze debuutplaat. Hoewel Ashtar standaard elementen van bovengenoemde stijlen neemt weet men met een donkere sfeer en wat bijzondere ingrediënten van Ilmasaari een prima plaat te maken.  Gepaard met een volle sound is dit album prima te genieten.  Hou je van een lekker potje occulte Doom geef dit album dan ook een kans.
Tracklist:
01. Des siècles qui éternellement séparent le corps mortel de mon âme
02. She Was a Witch
03. Celestial
04. Moons
05. These Nights Will Shine On
06. Collide

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00